La Trobada de Corals de Secundària de les Borges reuneix més de 400 cantaires

El pavelló Francesc Macià de les Borges ha acollit aquest matí la XIX Trobada de Corals d’Educació Secundària, una cantata en la què han participat més de 400 alumnes de les terres de Ponent i d’Andorra

Constantí Sotelo, impulsor de les trobades, ha dirigit dues peces
photo_camera Constantí Sotelo, impulsor de les trobades, ha dirigit dues peces

La jornada ha comptat amb l’actuació del conjunt instrumental de la Mancomunitat de les escoles de música de les Borges, Juneda i Arbeca, que ha interpretat les sis peces del repertori programades per a l’ocasió. També han pres part en l’acte les integrants del Cor Eurídice, interpretant tres peces amb les què han donat pas a l’actuació de les 13 corals.  

L’acte, coordinat per Anna Rufié, ha arrencat amb els parlaments de les autoritats assistents, entre elles l’alcalde de les Borges, Enric Mir, qui ha destacat “la gran tasca que s’ha fet des dels centre educatius per organitzar la trobada, i ha mostrat el seu agraïment a totes les persones i entitats que ho han fet possible”. Per la seva part el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha remarcat la gran importància que té el cant coral actualment. Per una banda perquè serveix per integrar els nouvinguts als centres educatius i de l’altra perquè referma la tradició del nostre país i la nostra identitat”. Seguidament s’ha donat pas a l’inici del concert conjunt, que els cantaires han encetat amb la cançó “Que tinguem sort”, de Lluís Llach. La resta del repertori l’han format “Tens un amic” de Gossos i Carole King, l’himne nacional de Catalunya i la popular “L’hora dels adéus”. També s’ha pogut sentir “Va pensiero” de Verdi, que ha dirigit un emocionat Constantí Sotelo, impulsor de les trobades corals, i el Cant per a la Trobada de Corals de Secundària de Catalunya, una animada peça creada pel mateix Sotelo amb lletra de Joan Prats.

La trobada ha finalitzat amb l’entrega d’obsequis als professors de les 13 corals i amb la resta de parlaments de les autoritats presents, entre elles la inspectora d’Ensenyament a les Borges, Mª Carmen Andrés, i del president del Consell Comarcal, Juli Muro. Aquest últim ha volgut traslladar als alumnes “la necessitat de que Catalunya sigui el que vulgui ser” i els ha instat a “no deixar-se dir el que hem de ser i sentir”.

A l’acte també hi ha assistit la regidora de Joventut, Maria Fusté, la directora de l’INS Josep Vallverdú, Antonieta Bernat, i el president de l’AMPA del centre, Albert Quintillà, a més d’alumnes de les escoles Joan XXIII i Mare de Déu de Montserrat de les Borges així com d’APROMI. Tots ells han volgut mostrar el seu suport als cantaires dels onze centres lleidatans (col·legi Mater Salvatoris de Lleida, Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega, Institut la Segarra de Cervera, Institut d’Almenar, Institut Josep Vallverdú de les Borges, Institut Lo Pla d’Urgell de Mollerussa, Institut Maria Rúbies de Lleida, Institut Canigó d’Almacelles, Institut d’Aran de Vielha, Institut Ribera de Sió d’Agramunt i Institut Terres de Ponent de Mollerussa), i dels dos andorrans (l’Escola Andorrana de 2a Ensenyança d’Ordino i l’Escola Andorrana de 2a Ensenyança d’Encamp).

La trobada de les Borges, organitzada per l’Ajuntament i els Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, forma part de la IXI Trobada que té lloc arreu de Catalunya agrupada per zones geogràfiques, amb l’objectiu d’apropar el cant dels 4.000 alumnes participants a tota la geografia catalana.

Comentaris