04.07.2022 |
Territoris.cat

Trobada intergeneracional entre padrins i infants del Centre Obert a les Borges

Es tracta d'una trobada on grans i petits comparteixen i aprenen a través d’una activitat que gira al voltant de la sostenibilitat, concretament, de l'ús de l'aigua.

Trobada padrins i Centre Obert
Els padrins havien estat formats prèviament per ajudar els infants davant l'ordinador.
Trobada intergeneracional entre padrins i infants del Centre Obert a les Borges

El Casal de la Gent Gran de les Borges Blanques acollirà aquesta tarda la segona i última de les trobades intergeneracionals entre una desena de padrins i padrines voluntaris i els infants del Centre Obert, alumnes d’entre 6 i 12 anys amb dificultats socioeducatives. L’objectiu principal, segons explica la regidora de Benestar Social i Família, Pili Chimenos, és “l’intercanvi d’experiències per tal de potenciar valors com la convivència i el respecte”.  

D'una banda, els padrins expliquen als nens i nenes la importància de l'aigua per a les nostres vides i les maneres per tal d'estalviar-ne i no malgastar-la. Després els nens escriuen un conte amb l'ajuda dels avis, sobre allò que han après de l'aigua. Per acabar, a l'aula d'informàtica del Casal, els nens i nenes juguen a un joc virtual sobre l'ús i abús de l'aigua amb l'ajuda, també, dels avis voluntaris. “Tot plegat una experiència molt enriquidora tant per als nostres infants com per als nostres padrins, ja que durant la trobada s’estableix una relació molt afectuosa entre els dos col·lectius”, explica Chimenos. Aquesta activitat s'emmarca dins el programa Gent 3.0 en conveni entre el Departament de Benestar Social i Família i l'Obra Social “La Caixa”, una iniciativa que també s’ha dut a terme a la biblioteca Marquès d’Olivart, que ha organitzat trobades on els padrins ensenyen a la canalla jocs tradicionals que han caigut en desús.

El Centre Obert de les Borges és un espai de reforç que pretén compensar les deficiències socioeducatives dels infants, per aquest motiu treballa amb entitats i associacions locals per tal de potenciar els valors solidaris. En aquest sentit durant l’any es realitzen diferents activitats lúdiques i de convivència per potenciar els lligams amb el municipi, com les sortides a la biblioteca Marquès d’Olivart i a la ràdio municipal, la participació en les festes tradicionals, i les excursions en llocs emblemàtics del municipi, com la que hi ha prevista a la Font Vella.

Trobada intergeneracional entre padrins i infants del Centre Obert a les Borges
comentaris