Uns 180 alumnes participen en la VII Gimcana Lingüística de les Garrigues

Els representants del Col·legi Montserrat de les Borges Blanques han guanyat aquest divendres el títol disputat a la sala d’actes de la Casa de la Cultura

photo_camera L'activitat va tenir lloc a la Casa de la Cultura.

La sala d’actes de la Casa de la Cultura de les Borges Blanques ha acollit aquest divendres la final de la VII Gimcana Lingüística, en la què han participat un total de 180 alumnes de les Garrigues. Els estudiants provenen dels tres centres de secundària de la comarca: el Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques, del què hi participen dues classes, l'Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques, amb 4 classes, i l'Institut L’Olivera de la Granadella, amb una classe. El concurs està adreçat als alumnes de 2n d’ESO i té com a objectiu millorar el coneixement i l’ús de la llengua pròpia i el coneixement de la comarca. En aquesta ocasió els finalistes han hagut de participar en un concurs en què s'havia de superar un conjunt de proves de llengua (jeroglífics, frases fetes, refranys, qüestions d’ortografia i de lèxic i preguntes sobre la comarca). Tots ells han comptat amb el suport del públic, tots els alumnes de 2n d’ESO de les Garrigues.

Prèviament els alumnes van realitzar una primera fase, que va tenir lloc als centres. Llavors el contingut de les preguntes i proves que van haver de resoldre  tractava sobre aspectes com la toponímia de la comarca, lèxic propi també de les Garrigues, qüestions ortogràfiques i sintàctiques a partir de textos d’escriptors de la comarca, recerca de dades sobre l’ús de llengües als instituts i sobre l’ús de la llengua catalana en el sector socioeconòmic, etc.

La Gimcana està organitzada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Comarcal de Català de les Garrigues, i està emmarcada dins el XIII Pla Comarcal de Suport a l’Educació de les Garrigues, amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues i el Servei Educatiu de les Garrigues. En la final també hi ha col·laborat l’Ajuntament de les Borges Blanques.

Al final es va lliurar un diploma de participació i uns llibres de regal a cada centre educatiu, uns detalls de participació a tots els finalistes i un petit regal als guanyadors d’aquesta VII Gimcana Lingüística de les Garrigues.

Comentaris