06.10.2022 |
Territoris.cat

El Vilosell acollirà una jornada sobre garriguencs en camps nazis

El Vilosell acollirà el proper 4 de juliol, a les 16.30 hores, a la ermita de Sant Joan, una jornada de ponències i debat sobre el garriguencs que van estar en camps de concentració dels nazis.

Imatge de l'alliberament de Mauthausen
L'alliberament del camp de concentració nazi de Mauthausen, fa 70 anys.
El Vilosell acollirà una jornada sobre garriguencs en camps nazis

El Vilosell acollirà el proper 4 de juliol, a les 16.30 hores, a la ermita de Sant Joan, una jornada de ponències i debat sobre el garriguencs que van estar en camps de concentració dels nazis, en motiu del 70è aniversari de l’alliberament del camp de concentració de Mauthausen.

Sota el títol Fang, reixes i càmeres de gas. Els garriguencs als camps nazis i altres. Memòria d’una deportació, la jornada està organitzada pel Centre d’Estudis de les Garrigues conjuntament amb el Centre d’Estudis Locals del Vilosell i la col·laboració de l’Ajuntament del Vilosell i el Consell Comarcal de les Garrigues.

La jornada s’allargarà durant tota la tarda i desprès de la benvinguda a càrrec de l’alcalde del Vilosell, Jordi Nogué, del president del Centre d’Estudis de les Garrigues, Josep Rubió, i del membre del Centre d’Estudis Locals del Vilosell, Josep Ma Vallès, hi haurà la ponència inaugural a càrrec de Josep San Martín Boncompte, en la que parlarà sobre La vida al camp de Mathausen. Memòria d’exilis i retorns. A continuació serà el torn de Josep Rubió Sobrepere, que parlarà sobre Els garriguencs deportats als camps nazis i altres, abans de donar pas a la pausa-cafè. Finalment, Llibert Tarragó Esteve, fill d’un deportat supervivent a Mathausen, explicarà els Testimonis de l’horror. La veu d’un silenci.

El Vilosell acollirà una jornada sobre garriguencs en camps nazis
comentaris