27.01.2021 |
Territoris.cat

El Vilosell tindrà la seva Fira del Vi amb una quinzena de parades

El certamen tindrà lloc el proper diumenge 27 d'octubre i inclourà una gran piada a la plaça

Els visitants podran participar en les tasques de la verema
Els visitants podran participar en les tasques de la verema
El Vilosell tindrà la seva Fira del Vi amb una quinzena de parades

Els cellers de la DO Costers del Segre i l'Ajuntament del Vilosell ultimen els preparatius de la I Fira del Vi que se celebrarà el 26 d'octubre en aquesta població de les Garrigues. La cita, que tindrà lloc en col·laboració amb la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de les Garrigues, reunirà un total de set cellers -la majoria de la comarca i algun de la Vall del Riu Corb- i 15 parades de productes gastronòmics de proximitat, com oli, embotits, formatges i pastissos i d'altres estands d'artesania.

La I Fira del Vi naix com una ampliació de l'antiga Festa de la Verema, una tradició que es va recuperar al municipi fa tres anys i que ara es veurà integrada dins aquesta jornada. Segons explica la regidora de Cultura de l'Ajuntament, Maria Rosa Alemany, la intenció del consistori és "donar a conèixer els cellers que formen part d'aquesta denominació en un entorn com el del Vilosell, un territori on el sector vinícola ha estat un dels principals mitjans de vida del municipi al llarg del temps". El poble ha estat lligat històricament a la producció de vi, per la qual cosa "la fira fusionarà tradició i modernitat, realitzant les tasques de la verema tal i com les feien els nostres avantpassants", recorda.

La Fira del Vi arrencarà a les deu del matí, quan els visitants que estiguin interessats en conèixer com i on té lloc la verema es trobaran a la plaça Sant Sebastià, des d'on sortiran amb carros i tractors antics cap a les plantacions. A la mateixa hora tindrà lloc l'obertura de la Fira a la plaça, on durant tot el matí es podrà gaudir de les activitats dels cellers i dels seus vins així com de la resta de parades amb productes agroalimentaris i artesanals. Posteriorment tindrà lloc l'arribada dels veremadors amb la collita a la plaça, on tindrà lloc la piada i l'obtenció del primer most de la collita d'enguany.

Cap a les onze es farà la inauguració oficial de la I Fira del Vi, que comptarà amb nombroses personalitats polítiques comarcals i provincials, un acte que comptarà amb l'actuació dels Gegants i Grallers del Vilosell. Durant tot el matí la fira comptarà amb l'estand de l'Ajuntament, que oferirà una degustació gratuïta d'orelletes, i que funcionarà com a punt d'informació. Els visitants també podran adquirir ua copa de vi en record de la I Fira del Vi i que els servirà per participar en el tast de vi gratuït que tindrà lloc durant la jornada.

La festa també inclourà un dinar a preus populars -10 i 12 euros-, un àpat amb arengada i llonganissa a la brasa, pa torrat i raïm que es podrà adquirir a partir de la una del migdia. La cloenda tindrà lloc després de dinar i comptarà amb l'actuació d'un grup de música tradicional.

El Vilosell tindrà la seva Fira del Vi amb una quinzena de parades
comentaris