09.05.2021 |

Vinaixa celebra la 10a Fira de l’Oli i la Pedra

El certamen, que se celebrarà demà i diumenge, compta amb una trentena d'expositors i espera arribar a les 2.000 visites
L'alcalde Jordi Sarlé, acompanyat d'Arnau, Villas i Gallart durant la seva intervenció
L'alcalde Jordi Sarlé, acompanyat d'Arnau, Villas i Gallart durant la seva intervenció
Vinaixa celebra la 10a Fira de l’Oli i la Pedra

Vinaixa celebrarà aquest cap de setmana la desena edició de la Fira de l'Oli i la Pedra, els dos productes estrella del municipi. Per tal de promocionar el certamen, la Diputació de Lleida va acollir ahir la presentació de la Fira, un acte que va comptar amb l’alcalde de Vinaixa, Jordi Sarlé; la primera tinent d’alcalde de Vinaixa, Sílvia Arnau, la presidenta de la cooperativa del municipi, Teresa Gallart i el diputat de CiU, Antoni Villas.

En els seus parlaments els organitzadors van indicar que la fira compta amb una trentena d’expositors, 15 d’àmbit local i 15 foranis, i que preveuen assolir els 2.000 visitants que van aconseguir l’any passat.

L’alcalde de Vinaixa, Jordi Sarlé, va explicar que la fira va néixer ara fa deu anys per promocionar l’oli verge extra DOP Les Garrigues, així com les indústries de pedra del municipi, que han vist reduïda la seva demanda a causa de la crisi del sector de la construcció. Sarlé va indicar que els productors de pedra que hi ha a Vinaixa continuen actius gràcies a les exportacions que fan a França, Itàlia i alguns països àrabs. Per la seva part, la presidenta de la cooperativa del municipi, Teresa Gallart, va explicar que no ha estat un bon any per als productors d’oli per les conseqüències que encara arrosseguen de la sequera de fa dos anys. No obstant això, Gallart va incidir en el fet que l’oli "és d’una excel·lent qualitat".

La trobada d'enguany a més, vol donar a conèixer el patrimoni cultural de Vinaixa, raó per la qual s’ha organitzat una visita guiada pel cas antic i l’església del municipi. També hi ha previst un programa d’activitats que inclou una caminada popular, un tast d’oli, així com l’organització d’un dinar i d’un esmorzar populars. A més, els visitants podran veure l’exposició “Tot Vinaixa, 10 anys pintant un poble” i assistir-hi a la xerrada i presentació del DVD “campanes de Vinaixa”, entre d’altres.

Vinaixa celebra la 10a Fira de l’Oli i la Pedra
comentaris