28.05.2022 |

28 AL 30 DE GENER

El Festival Off Galacticat apropa una vintena de curtmetratges a les Borges Blanques

El certamen forma part del Galacticat, la Mostra de Cinema Fantàstic i Terror de Ponent que se celebra a l'estiu a Tàrrega

Vista de les Borges Blanques. Fotografia: Ruta del vi de Lleida.
Vista de les Borges Blanques. Fotografia: Ruta del vi de Lleida.
El Festival Off Galacticat apropa una vintena de curtmetratges a les Borges Blanques

El festival de curtmetratges Off Galacticat, una de les branques del Galacticat, arriba aquest cap de setmana a la capital de les Garrigues.

Durant tres dies, l'Espai Macià i el Casal Marino aproparan a les borgenques i borgencs una sel·lecció de vint curtmetratges així com tota mena d'activitats vinculades a la màgia del setè art

L'Off Galacticat arrenca aquest divendres 28 de gener (19.00) a l'Espai Macià amb la projecció de set curtmetratges adreçats a públic juvenil i amb un debat posterior en el qual participarà en Ramon Bochaca, director del Galacticat, i l'alcaldessa de les Borges, Núria Palau.

Les peces que es podran visionar són 'Bad people', de Giorgi Tavartkiladze; 'Nessun dorma', de Paolo Strippoli; 'Llengua amb tàperes', de David Mataró; 'After the beep', de Florian Bison, i 'Honor among thieves', de Justin Eugene Evans.

El preu de l'entrada és de 2 euros i la duració aproximada de les projeccions serà d'uns 60 minuts

Les activitats continuaran el dissabte 29 de gener al Casal Marino amb un taller de stop motion a càrrec d'Anna Solanas i Marc Ribas. A la tarda, l'Espai Macià tornarà a ser l'epicentre amb la projecció de quatre curtmetratges de gènere fantàstic per a adults i un debat posterior on hi participaran el realitzador Isma Conejero i la regidora de Cultura, Ariadna Salla.

En aquesta ocasió, es podrà veure 'Melopee', d'Alexis Fortier; 'Mirage', de Sil van der Woerd; 'Redempció', de Miguel Llorens i 'The following years', de Miguel Campaña.

La nit del dissabte tindrà lloc una sessió golfa de cinema de terror a l'Espai Macià, així com un col·loqui posterior de la mà del realitzador Ramon Sanmartín i l'historiador i cinèfil Marc Macià

Pel que fa al diumenge 30 de gener, es projectaran 'Tales from the multiverse', de Magnus Moller, Mette Tange i Peter Smith; 'Mon ami qui brille dans la nuit', de Gregoire de Bernouis, Jawed Boudaoud, Simon Cadilhac i Hélène Ledevin; 'Daugther', de Daria Kascheeva; 'Mother and milk', de Amy Lindholm; 'Sounds between the crowns', de Filip Diviak i 'Neko No-Hi', de Jon Frickey.

Un cop finalitzades les projeccions, està previst un debat entre la directora d'art del Galacticat, Miriam Paredes, i l'activista cultural Meritxell Cucurella.

A la tarda de diumenge, també a l'Espai Macià, es projectaran 'Nunca te dejé sola', de Mireia Noguera; 'Súper', de Víctor Cruz; 'Le roi des dèmons du vent', de Clémence Poésy i 'Guardian', de Pablo Arreba.

El certamen es tanca amb un darrer debat, a càrrec del director de Galacticat, Ramon Bochaca i la tècnica de Joventut, Íngrid Florejachs. 

Festival Off Galacticat

El Festival Off Galacticat apropa una vintena de curtmetratges a les Borges Blanques
comentaris