Una vintena de joves sense formació participaran en el nou programa d'inserció laboral

El pla, dirigit a joves d’entre 16 i 24 anys que han abandonat l’educació formal i tenen dificultats per incorporar-se al món laboral, està encarat a la professió de "mosso de magatzem"

Els diferents mòduls s'impartiran a les instal·lacions de l'Oficina Jove, al Casal Marino
photo_camera Els diferents mòduls s'impartiran a les instal·lacions de l'Oficina Jove, al Casal Marino

L’Oficina Jove de les Borges ha posat en marxa, juntament amb el Consell Comarcal de les Garrigues, un projecte d’inserció laboral que pretén capacitar els participants mitjançant formació i la realització de pràctiques en cooperatives d’oli de la comarca, perquè puguin accedir a una feina. El curs ha estat possible gràcies al finançament íntegre de la Direcció General de Joventut del departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.

El projecte “Fórmula Jove” acollirà una vintena de joves sense feina, amb poca qualificació acadèmica i amb limitada experiència laboral. Els destinataris del projecte són joves residents a les Garrigues escollits a través dels equips de serveis socials, prioritzant els aturats de llarga durada. La regidora d’Educació i Joventut, Maria Fusté, valora molt positivament aquest nou projecte “que permetrà poder cobrir les necessitats d’aquest col·lectiu més vulnerable, el dels joves que no han completat els estudis bàsics”. Fusté també destaca la tasca de l’Oficina Jove “pel que fa a les actuacions encarades a la recerca de feina, ja que contínuament organitzen cursos, tallers i jornades destinades a promoure l’ocupació juvenil sobretot entre les empreses del territori”. 

El projecte es desenvolupa en dues fases. En la inicial, de 85 hores i que tindrà lloc durant el mes d’octubre, s’impartiran les sessions de formació, on es faran avaluacions periòdiques i es treballaran conceptes de riscos laborals i seguretat. Pel que fa a la segona fase, de 70 hores, es desenvoluparà durant el mes de novembre. Serà quan els joves posaran en pràctica a les diferents empreses col·laboradores els conceptes adquirits en la primera part del programa. Les sessions de formació es portaran a terme a l’Oficina Jove, situada al Casal Marino de les Borges.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement