Fins el 24 d'abril

Els bombardejos de les Borges Blanques, presents en les Jornades 'Memòria i República'

Es tracta d'un seguit d'activitats organitzades des de l'Espai Macià i l'Espai Companys del Tarròs

Visita 'Les Borges sota les bombes', emmarcada dins de les Jornades Memòria i República
photo_camera Visita 'Les Borges sota les bombes', emmarcada dins de les Jornades Memòria i República

Ahir dilluns, 11 d'abril, es va donar el tret de sortida a les Jornades 'Memòria i República', un programa d'activitats organitzades per l'Espai Macià de les Borges i l'Espai Companys del Tarròs que busquen posar en relleu la importància de fer memòria sobre el context històric i cultural que van viure els presidents de la Generalitat Francesc Macià i Lluís Companys.

Les Jornades, que coincideixen amb el 91è aniversari de la Segona República, van començar a les 12.00 hores a l'Espai Macià amb un taller d'estels a càrrec de l'artista Jordi Arnau Espuga. Seguidament, a les 17.00 hores, continuaren amb un itinerari guiat per la ruta de 'Les Borges sota les bombes', a càrrec de l'historiador Josep Rubió.

En els pròxims dies, també tindrà lloc la presentació del 'Diccionari Biogràfic d’Estat Català', a càrrec dels autors Tomàs Callau i Fermí Rubiralta; tindrà lloc una conferència sobre com es va viure el 14 d’abril de 1931 a les Borges Blanques, a càrrec de l’historiador Marc Macià; es representarà l’obra 'Memòria de les oblidades', amb l’actriu Rosa Andreu; es projectarà el documental 'La Guerra Civil a les Borges Blanques: testimonis'; es presentarà el llibre de 'Les Borges Blanques desaparegudes', d'Ot Arnau Sànchez i Pau J. Domènec, i l’obra biogràfica de Natividad Yarza a càrrec d’Isidre Surroca i Josep Vall; i es farà una visita a l’exposició de l’Espai Companys del Tarròs.

Aquestes propostes s'allargaran fins al 24 d'abril i comptaran amb diferents activitats que es repartiran entre els dos municipis

Comentaris