08.12.2021 |

Visites institucionals i actes paral·lels completen els actes de la Fira de l'Oli

La visita del secretari tercer de la mesa del Parlament, Josep Rull, i els tradicionals Tres Tombs en honor a Sant Antoni van ser altres actes dins del marc de la Fira de l'Oli de les Borges.
Josep Rull va voler gaudir de la qualitat de l'oli de les Garrigues.
Josep Rull va voler gaudir de la qualitat de l'oli de les Garrigues.
Visites institucionals i actes paral·lels completen els actes de la Fira de l'Oli

La repercussió de la celebració del mig segle de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques ha estat inquestionable, des de l'acte inaugural presidit pel president Mas, delegacions internacionals, representants politics provincials i nacionals, entre ells Josep Rull, secretari tercer de la mesa del Parlament. Rull va visitar la fira el diumenge acompanyat de l'alcalde Enric Mir i del gerent de l'ens firal, Jordi Ribalta.

Rull, va lloar la capacitat que té la Fira per generar optimisme en uns moments complicats econòmicament.

Aquí hi ha un sector empresarial molt potent, amb molta capacitat d’expandir-se i amb capacitat exportadora, i aquest és el futur del país,

ha afirmat. A més, segons Rull “aquesta 50ena Fira ha tingut molt impacte al conjunt del país. Hem aconseguit que el millor d’aquesta comarca, de generar prosperitat, s’hagi estès per tot el territori, per tant només en podem fer una valoració positiva”, ha conclòs.

Finalment Rull ha batejat la Fira de l’Oli com “la millor expressió d’un país que no s’atura i que té ganes de mirar endavant i de generar riquesa i prosperitat”.

Pel que fa als tradicionals Tres Tombs en honor a Sant Antoni també s’han celebrat, com és habitual, aquest matí. En primer lloc ha tingut lloc la benedicció dels animals a càrrec del mossèn de la parròquia i, a les 12:00 hores, la banda de cornetes i tambors ha iniciat la desfilada dels Tres Tombs, un dels actes més esperats de la Fira. Al darrera, tretze carrosses decorades amb motius diversos que han fet referència a temes d’actualitat, com la nova Llei d’Educació del ministre Wert, han passejat davant els centenars de veïns de les Borges. Un carruatge i nou cavalls amb els seus cavallers han tancat el seguici. 

Visites institucionals i actes paral·lels completen els actes de la Fira de l'Oli
comentaris