07.05.2021 |
Territoris.cat

El Viver d’Empreses Garrigues Altes, gairebé al 100% d’ocupació

Una nova empresa que ofereix serveis burocràtics ha omplert l'últim despatx disponible, per la qual cosa l'Ajuntament estudia l'ampliació del viver

El Viver d'Empreses Garrigues Altes només té disponible un despatx, d'ús compartit, alguns dies a la setmana
El Viver d'Empreses Garrigues Altes compta amb un despatx disponible, d'ús compartit, durant alguns dies a la setmana
El Viver d’Empreses Garrigues Altes, gairebé al 100% d’ocupació

El Viver d'Empreses Garrigues Altes, situat a la Granadella, ha incorporat aquest octubre una nova empresa. Es tracta d'AlMon, un negoci especialitzat en oferir tot tipus de serveis burocràtics i tràmits tant a particulars com, autònoms o empreses.

L’empresa està formada per dos emprenedors que ofereixen els serveis de comptabilitat, fiscalitat, laboral, subvencions, assegurances i tramitació d'herències, entre altres. El seu punt diferenciador és la seva adaptabilitat a les necessitats dels seus clients, ja que també ofereixen la possibilitat de desplaçar-se a casa de la persona o empresa que ha de fer la gestió.

Aquesta empresa ocupa el despatx número 1 del Viver; el despatx número 2 està utilitzat per una empesa de cartografia digital; el número 3 el comparteixen una empresa de noves tecnologies, una de serveis a les persones i una de recerca i el número 4 l'utilitza una enginyeria industrial.

Viver d’Empreses, al 100%

Actualment, dels quatre despatxos del Viver, només queda disponible alguns dies de la setmana el despatx número 3, el qual és d’ús compartit. Això implica que el Viver, quan fa una mica més d’un any de la seva obertura (es va inaugurar l’1 de juny de 2012), ja es troba gairebé al 100% d’ocupació amb 6 emprenedors i empreses de la comarca. Per aquest motiu, l’Ajuntament de la Granadella està estudiant la seva ampliació.

El Viver d’Empreses, que està obert als emprenedors de les Garrigues i de la resta del Pla de Lleida, ofereix els despatxos al preu de 2 €/m2 el primer any, 3 €/m2 el segon i 4 €/m2 el tercer, per a empreses de nova creació; per a les empreses consolidades el preu és de 4 €/m2. Els tres primers mesos d’estada al viver per als emprenedors són gratuïts. Els despatxos són de 25 m2 cadascun i s’ofereixen moblats, amb internet i telefonia IP.

D’altra banda, el Viver realitza assessorament a les empreses, activitats formatives (anglès, TIC, formació empresarial, etc), disposa d’un conveni amb Microbank que ofereix microcrèdits per als emprenedors i compta amb una Borsa de Treball.

L’execució d’aquestes actuacions s’emmarquen dins el Pla de Desenvolupament Local Oliturisme i Economia del Coneixement de les Garrigues Altes; l’Ajuntament de la Granadella ha acordat destinar-hi part dels ingressos procedents de les centrals eòliques al seu municipi amb la finalitat de generar activitat econòmica i ocupació per frenar l’envelliment de la població i l’emigració de la població jove de les Garrigues.

El Viver d’Empreses Garrigues Altes, gairebé al 100% d’ocupació
comentaris