Voluntaris de Juneda i el Palau d'Anglesola participen en la campanya Let's clean up

És una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius
Neteja del Parc de la Banqueta JUneda
photo_camera Neteja del Parc de la Banqueta JUneda

Voluntaris de Juneda i del Palau d'Anglesola han participat en la campanya Let's clean up, una iniciativa promoguda per la Unió Europea, amb l'objectiu de fomentar entre la ciutadania la necessitat de dur a terme accionsper recollir la brossa que es llança de manera incontrolada en l'entorn natural. 

Neteja del Parc de la Banqueta JunedaA les Garrigues,  una dotzena de voluntaris l’associació la Banqueta de Juneda, van dedicar el dissabte, a netejar un tram de cinc quilómetres entre el pont de la Carretera de Torregrossa i el paratge dels Nou Salts. Durant la jornada es va recollir llaunes, plàstics, botelles de vidre i altres objectes curiosos com peces de roba o carregadors de mòbil, entre altres, tot plegat uns cent litres de deixalles.

Tot i estar satisfets amb l’acció realitzada, els voluntaris van lamentar, la quantitat de brossa retirada en espais que ja havien estat netejats en trobades desenvolupades aquest estiu.

D’altra banda, l’entitat organitzadora recorda que Juneda (i les Garrigues) es troba molt lluny  pel que fa al percentatge de recollida selectiva de residus que marca la directriu europea; i que, a sobre la taula hi ha  el polèmic projecte d’introduir residus urbans per al tractament de purins. Per tot això, celebra l’anunci fet fa unes setmanes pel Consell Comarcal d’apostar pel sistema de recollida porta a porta.

Neteja del Parc de la BanquetaPel que fa al Pla d'Urgell, l'activitat la van impulsar els col·lectius La Banqueta del Palau, Canal Viu, amb el suport de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, que van convocar als voluntaris en el pont de les Novelles, en la carretera de Linyola per netejar bona part del Parc que porta el mateix nom. Se'n van recollir una gran quantitat de deixalles de tota mena.

Comentaris