26 al 29 de maig

El Festival Enre9 revolucionarà la Zona 09 fusionant arts escèniques i cohesió social

La 1a edició d'aquesta trobada prendrà com escenaris el barri de La Mariola, els Blocs Joan Carles i el Turó de Gardeny

La Zona 09 de Lleida es prepara per acollir l'Enre9
photo_camera La Zona 09 de Lleida es prepara per acollir l'Enre9

El Festival d’Arts Escèniques Enre9 revolucionarà la Zona 09 de Lleida del 26 al 29 de maig.

Aquest festival té un elevat component de participació social, implicant els col·lectius i veïnat de la zona, i dinamitzant la Comunalitat Zona 09, la unió d’entitats que vetllen pel desenvolupament de l’economia social i solidària a la zona

Durant els quatre dies del festival, s’hi podran veure més d’una cinquantena de propostes de teatre, circ, màgia, moviment, titelles, dansa, jocs i música, per a totes les edats i per a tots els gustos.

Tots els espectacles seran gratuïts i tindran lloc a places i carrers de la Zona 09 de Lleida, a excepció de dos espais: El Pavelló (espai interior) i el Pati de l’Escola Magí Morera i Galícia. En aquests dos espais, també gratuïts, s’haurà de reservar entrada perquè l’aforament és limitat.

La programació comptarà amb espectacles de companyies com Farrés Brothers i Cia, Soon Circus, La Dinamo, Zum-Zum Teatre, Xip Xap, Circ Pistolet, Centre de Titelles de Lleida, La Baldufa, Sound de Secà, InHabitants i Aquafonia

Una de les principals característiques de la iniciativa és que bona part de la programació estarà configurada per espectacles no professionals, sorgits del treball social i comunitari.

Per una banda, com a resultat de tallers, cursos i experiències realitzades a la zona, es podrà veure 'La Mani', a càrrec dels nens i nenes del SIS Municipal Pas a Pas; 'Tric tris', dels joves del Centre Obert Calidoscopi; 'A escena!', de l’alumnat de 6è curs de l’escola Magí Morera i Galícia; 'Pim-Pam', del grup de teatre d’adults de la Zona 09; i la demostració de Caixó i de Djembé, ambdós producte dels tallers amb infants de l''Escoleta'.

En la mateixa línia, es comptarà amb l’espectacle 'Mikado', de Magraners a Escena, referent ja consolidat d’aquest treball artístic amb la comunitat

Per altra banda, es mostraran dos espectacles nascuts de fundacions que treballen amb la diversitat funcional. Així, es podrà veure 'La Rateta', de la companyia La Màxima (Ilersis), i 'Continuem parlant...', fruit del treball realitzat les darreres setmanes amb els i les usuàries de la Fundació Tutelar Alosa.

La música i la cultura popular tindran un pes important a l’Enre9. Hi haurà un espectacle de foc, a càrrec dels Diables de Lleida, i una trobada gegantera organitzada per l’associació Llavors de Vincle, on es batejarà la nova Gegantona Donapopa.

També tindrà lloc el concurs de garrotins 'Al Garrotin', per promocionar i donar suport al Garrotín com a pal musical propi de la ciutat de Lleida; i diverses actuacions musicals tradicionals de col·lectius que viuen a la zona, com l’actuació de Chaabi (música tradicional marroquina) o la de Djembé (a càrrec de l’associació senegalesa de Lleida), o la demostració de balls populars (per compte del Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social).

Durant el cap de setmana, hi haurà una zona de jocs als jardins del Primer de Maig, amb activitats i tallers diversos

Finalment, s’hi podran veure actuacions de dues de les escoles artístiques de la ciutat: l’Intèrpret, amb la seva actuació de Combos de Música Moderna, i la Secció de Circ, Dansa i Expressió Artística del Club INEFC Lleida, amb la peça 'L’abraçada, la trobada i l’afecte'.

Comentaris