04.07.2022 |

9 DE JUNY

Redescobrir els sabors de l'espígol, l'aposta gastronòmica de la 'Nit de lavanda'

Aquesta proposta gastronòmica i experiencial s'emmarca entre les activitats de la 5a edició de la Floració de Lavanda, cita organitzada per Aromes de Can Rosselló 

Presentació de la 'Nit de lavanda. Gastronomia sensorial', en el marc de la 5a Floració de la lavanda d'Aromes de Can Roselló. Fotografia: Cristina Mongay.
Presentació de la 'Nit de lavanda. Gastronomia sensorial', en el marc de la 5a Floració de la lavanda d'Aromes de Can Roselló. Fotografia: Cristina Mongay.
Redescobrir els sabors de l'espígol, l'aposta gastronòmica de la 'Nit de lavanda'

Aquest dijous 26 de maig, s'ha presentat a la finca d'Aromes de Can Rosselló la 5a edició de la floració del seu camp de lavanda. 

Com cada juny des de fa un lustre, la ribera del Segre al seu pas per l'Horta de Lleida es tenyirà parcialment de violat lavanda

Aprofitant l'esclat de la flor, el punt òptim d'aquest aromàtic cultiu, s'organitzen 6 activitats que conviden a la ciutadania a redescobrir la màgia de l'Horta de Lleida amb aroma de lavanda, així com els seus productes de proximitat i les seves peculiaritats tot participant amb taller, workshops i projeccions cinematogràfiques, entre altres.

L'estrella de tot aquest cartell d'activitats és, sense cap mena de dubte, la 'Nit de lavanda. Gastronomia sensorial', que tindrà lloc al vespre del 9 de juny.

A partir de les 21.00 hores, les persones assistents podran gaudir de l'encís de la posta de sol tot degustant una selecta proposta gastronòmica, elaborada per quatre dels grans xefs de casa nostra, enmig d'aquest aromàtic camp de lavanda lleidatà.

Quatre grans noms -Mateu Blanch, del Restaurant Caravista, Premi Xef de l'Any per la Guia Gourmand; l'Estrella Michellin Xixo Castaño, del Restaurant Malena; David Molina, d'Amai Food Porn Pel moment event, guanyador Dejor Sitio Para el Postre; i Iván Pascual, de Cal Gumer Origen Bean to Bar, Guanyador World Chocolate Masters España- i un destacat sommelier -Toni Lara, millor sommelier de Catalunya- que proposaran viure una experiència única, i a la fresca, amb un menú degustació on cada plat incorpora un toc de lavanda.

Ja sigui en flor seca, en flor tendra, o amb oli, Blanch, Castaño, Molina i Pascual jugaran amb els aromes i el gust de la lavanda en les seves elaboracions, i suggeriran tot un viatge gustatiu als assistents d'aquesta experiència.

Per gaudir de la 'Nit de lavanda. Gastronomia sensorial' cal reservar plaça fins el de 2 juny

Presentació de la 'Nit de lavanda. Gastronomia sensorial', en el marc de la 5a Floració de la lavanda d'Aromes de Can Roselló. Fotografia: Cristina Mongay.
Presentació de la 'Nit de lavanda. Gastronomia sensorial', en el marc de la 5a Floració de la lavanda d'Aromes de Can Roselló. Fotografia: Cristina Mongay.

El programa d'activitat de la 5a edició de la Floració de la lavanda d'Aromes de Can Rosselló arrenca el 4 de juny amb un taller de fotografia al camp, a càrrec de Jorge Lázaro.

Els dies 11 i 12 pren el relleu un workshop de pintura a càrrec de Rosa Laveda, artista al capdavant del taller La Boheme by Laveda. El mateix dissabte 11, també tindrà lloc, a les 21.00 hores, una sessió cinematogràfica en la qual es podrà visionar la pel·lícula 'La Maleta de l'Horta', curtmetratge educatiu que rememora com es va viure la Guerra Civil a l'Horta lleidatana.

El dijous 16 i el divendres 17 de juny serà el torn del taller de cuina a càrrec d'Antonieta Barahona, de Clínica de Nutrició, i Alexa Trilla, d'Archicookture.

La darrera activitat tindrà lloc el diumenge 19 de juny. Aquesta consistirà en un taller de confecció d'un herbari creatiu, amb Paqui Ibáñez, de Floridia.

Totes aquestes activitats organitzades des d'Aromes de Can Rosselló destinen 2 euros de cada inscripció a la Fundació Josep Carreras a favor de la lluita contra la leucèmia

Presentació de la 'Nit de lavanda. Gastronomia sensorial', en el marc de la 5a Floració de la lavanda d'Aromes de Can Roselló. Fotografia: Cristina Mongay.
Presentació de la 'Nit de lavanda. Gastronomia sensorial', en el marc de la 5a Floració de la lavanda d'Aromes de Can Roselló. Fotografia: Cristina Mongay.

 

Redescobrir els sabors de l'espígol, l'aposta gastronòmica de la 'Nit de lavanda'
comentaris