35 espectacles en la 35a Fira de Teatre de Titelles de Lleida que s'amplia a 4 dies

Entre les novetats, hi ha el premi Drac d'or Escorxador i la coproducció amb el Museu de Lleida del projecte "La ciutat de les llums" sobre la història de Lleida amb titelles i objectes
photo_camera La presentació de la 35a edició de la fira ha coincidit amb el Dia Mundial del Titella

La Fira de Teatre de Titelles de Lleida celebrarà el seu 35è aniversari amb una programació especial que inclourà 35 espectacles i diverses novetats. Entre aquestes novetats destaca l'ampliació de la fira a 4 dies, del 2 al 5 de maig. S'espera la participació de 300 professionals i 33 companyies, incloent-ne quatre de Lleida, i un total de 103 actuacions en 23 espais, incloent-hi sales i espais a l'aire lliure.

Entre les novetats, destaca el premi Drac d'or Escorxador i la coproducció amb el Museu de Lleida del projecte "La ciutat de les llums" sobre la història de Lleida amb titelles i objectes. L'acte d'obertura inclourà l'espectacle "Dracula – Lucy's Dream" de la companyia Plexus Polaire

La presentació de la 35a edició de la fira es va fer aquest dijous a la Regidoria de Cultura, coincidint amb el Dia Mundial del Titella. La regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Pilar Bosch, va destacar la voluntat que el Centre té perquè Lleida es converteixi en aquest gran teatre que acull les titelles, per on passen més de 40.000 persones. Bosch va assegurar que és una de les grans cites de la ciutat, per a públic en general i per a professionals que venen d'arreu, destacant la internacionalitat de la fira.

El director de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), Andreu Vàzquez, va remarcar l'èxit d'aquest esdeveniment, tant per a la ciutadania de Lleida com per als professionals que s'hi apleguen. Igualment, el director dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Albert Turull, va refermar la consolidació de la fira en aquestes 35 edicions. Els organitzadors van destacar el compromís de convertir Lleida en un gran teatre per a titelles, amb més de 40.000 assistents esperats. 

Els codirectors de la fira, Elisabet Vallvé i Oriol Ferré, van detallar la programació d'enguany i van recordar que la Fira de Titelles segueix prioritzant els valors que la defineixen com a Fira professional i com a eina divulgativa i de participació ciutadana, apostant per la qualitat per damunt de la quantitat.

La fira també inclourà 24 estrenes, amb 8 estrenes absolutes, 8 estrenes a la península, 1 estrena a l'Estat i 7 estrenes a Catalunya. En aquesta edició, hi ha la ferma voluntat de seguir apostant pels espectacles familiars. Hi haurà espectacles per a tots els públics, incloent infants, joves i adults, així com activitats professionals i de carrer. Un any més, la Fira comptarà amb espectacles destinats específicament al públic adult, també fidel seguidor de la Fira.

La Fira segueix apostant per les activitats de caire social. Es manté la cessió de l'entrada d'un espectacle per fer col·lecta d'aliments per al Banc d'Aliments, oferir un descompte a canvi d'una donació de sang (Banc de Sang), la traducció a la llengua de signes (Deixa'ns signar) i l'actuació al Centre Penitenciari Ponent.

Es recuperen les actuacions gratuïtes a la Planta de Pediatria de l'Arnau de Vilanova de Lleida i al Centre de dia per a la gent gran Santa Clara. Com a novetats hi ha l'adhesió al programa Apropa Cultura per oferir preus especials als col·lectius que en formen part i les col·laboracions amb Fundació Aspros i Fundació Alosa, oferint una actuació i el taller, de forma gratuïta.

Comentaris