Alumnes i parelles lingüístiques del Servei Local de Català de Lleida reciten versos de Francesc Vicent Garcia

En el marc de celebració del Dia Mundial de la Poesia en col·laboració amb la Biblioteca Pública de Lleida i Down Lleida

down Lleida
photo_camera El CNL de Lleida, Down Lleida i la Biblioteca Pública de Lleida celebren un acte conjunt des de fa anys

El 21 de març és data assenyalada: es commemora el Dia Mundial de la Poesia i, també, el Dia Mundial de la Síndrome de Down, raó per la qual el CNL de Lleida, Down Lleida i la Biblioteca Pública de Lleida celebren un acte conjunt des de fa anys.

El claustre de la Biblioteca, ple de gom a gom, va donar el tret de sortida a la jornada amb la lectura del manifest del Grup d’Empoderats de Down Lleida, dedicat al lema d’aquest any: “No som un estereotip, som molt més”.

Seguidament, la rapsoda Alba Reñé va recitar la versió completa en català del poema seleccionat per la Institució de les Lletres Catalanes per a la diada d’enguany, “Tant si baixes la vista vers la immunda” de Francesc Vicent Garcia, més conegut com el Rector de Vallfogona.

Després, va arribar el torn dels alumnes del Servei Local de Català de Lleida i dels participants del programa Voluntariat per la llengua, que van llegir fragments del poema en àrab, aranès, castellà i romanès. L’associació Deixa’ns signar en va fer la interpretació a la llengua de signes catalana.

Finalment, per cloure l’acte, els rapsodes Jordi Garcia i Alba Reñé van recitar una selecció de poemes de Josep Vallverdú i de Rosa Fabregat, poetes ponentins que el 2023 celebren 100 i 90 anys, respectivament.

Comentaris