27.10.2021 |

Arrenca al Centre Històric de Lleida el projecte 'Conviu al Barri'

Circuits saludables i mediació intercultural per fomentar el civisme i la convivència així com la visió positiva del barri

El participants en el projecte 'Conviu al Barri', davant del Centre Cívic de l'Ereta.
El participants en el projecte 'Conviu al Barri', davant del Centre Cívic de l'Ereta.
Arrenca al Centre Històric de Lleida el projecte 'Conviu al Barri'

La Paeria de Lleida posa en marxa el projecte 'Conviu al Barri' amb l’objectiu de promoure el Centre Històric i millorar-ne la convivència.

Ho fa a partir de dos línies de treball: la creació d’uns circuits saludables i d’un equip de mediadors en clau intercultural

El consistori ha estat treballant amb la col·laboració de moltes entitats del barri amb l’objectiu de visibilitzar el Centre Històric de Lleida de forma positiva promovent els circuits saludables per la zona aixi com la convivència entre veïns i veïnes.

Aquestes són l’Associació Senegalesa de Lleida, Ass. Nostàlgia de Lleida, Ass. Antisida de Lleida, Ass. Ndiatiguia, Ass. Diablada Boliviana, Fundació Banc dels Aliments, Arrels, Colors de Ponent, El Menjador, Fundació Jericó, Bronca, FOCCS- Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social, Ass. Veïns de l’Ereta, FAGIC, Ass. Veïns i Comerciants Centre Històric i l’Ass. De Veïns Jaume I.

Pel que fa als circuits saludables, aquests posen a disposició de la ciutadania nous escenaris de passeig i gaudiment, tenint en compte que el Centre Històric és un bon lloc on passejar, fer esport, hidratar-se, descansar i conèixer l’àmplia oferta de restauració de la zona.

Per promocionar-ho s’ha editat un ventall que assenyala 4 rutes/circuits marcades amb codi QR i que també reflecteix els bars i restaurants, el Centre Cívic (plaça de l’Ereta) com a punt de descans climatitzat i espais on poder anar al servei.

'Conviu al barri' contempla, a més, la posada en marxa de persones mediadores naturals per al foment de l’enteniment, la mediació i informació en clau intercultural. Així, s’ha creat un grup de 9 persones que sortiran per parelles cada tarda al Centre Històric: tres dies a la Zona 01 (c/Cavallers, Palma i voltants del Mercat del Pla...) i un dia a zona 02 (plaça de Noguerola).

Es fomentaran els punts següents:

  • Promoure hàbits de civisme.
  • Orientar les persones que no coneixen els recursos que tenen a la ciutat per atendre les seves necessitats principals.
  • Fomentar l'enteniment (idiomàtic) en totes aquelles matèries que no quedin clares entre veïns, per promoure la convivència.
  • Promoure el coneixement dels "circuits saludables" i distribució dels ventalls.
  • Atraure persones als horts socials posats en marxa recentment a la partida de Rufea, de la mà de l’Ass. Senegalesa.
  • Fomentar activitats col·lectives per motivar la participació de les persones que ocupen l’espai públic: propostes esportives, gastronòmiques, artístiques, activitats comunitàries conjuntes amb la resta d’entitats implicades
  • Promoure alguna activitat lúdico-festiva en el marc de l’Obert del Centre Històric.


L’equip està integrat per 2 persones de Senegal, 2 del Magreb, 1 de Camerún, 3 eurooccidentals i s’està treballant per incorporar, també, la comunitat gitana, amb una persona mediadora.

Les sortides es faran quatre dies a la setmana (de dilluns a dijous) entre les 18 h i les 21 h, tret de les activitats comunitàries que tindran horaris propis

Arrenca al Centre Històric de Lleida el projecte 'Conviu al Barri'
comentaris