Fins el 6 de novembre

Arrenca el primer 'INTANGIBLE', el Festival d'Art_Tecnologia Lleida

Nova proposta que vol convertir la ciutat de Lleida en un laboratori creatiu a través de propostes que uneixen cultura, art i tecnologia

Acte inaugural intangible.Festival d'art_tecnologia
photo_camera Acte d'inauguració de l'INTANGIBLE. Fotografia: INTANGIBLE.

Vicki Bennett (People Like Us), Agnès Pe, Col·lectiu Telenoika, Rosa Maria Gil, Taller Estampa o Miguel López-Remiro artistes de renom internacional i experts en les darreres tendències d'art i tecnologia seran els protagonistes de la primera edició d''INTANGIBLE', el Festival d'Art_Tecnologia de Lleida.

També intervindran, entre altres, Benet Rossell, Guillermo G. Peydró, Guillame Faure, Ferran Lega, Kepa Landa, Oriol Hernando Juncosas, Olga Paz i Òscar Navasa, Carlos Monleón

L''INTANGIBLE' es desenvoluparà a Lleida fins al 6 de novembre, i s'adreça a petits i grans, presencialment i en línia, amb l'objectiu de difondre, promoure i aprofundir en l'acte creatiu, l'art, la cultura i la tecnologia.

El programa
L''INTANGIBLE' proposa una trentena d'activitats i propostes que inclouen instal·lacions artístiques, exposicions, projeccions (digitals i 35 mm), vídeo mapping, performance audiovisuals, conferències, accions sonores, activitats formatives i didàctiques, recorregut amb drons i tallers familiars.

Entre les principals activitats del festival destaca, el dijous 27 d'octubre, la trobada-col·loqui 'Intangible (After). Acte 3', en la que l'artista Miguel López-Remiro explicarà la seva experiència creativa en directe davant diversos col·lectius de la ciutat a la Fundació Sorigué; el dimecres, 2 de novembre, tindrà lloc la conferència 'Una Moneda Mojada', a càrrec de Carlos Monleón, i el concert 'IB. La banya ancestral. Òpera electroacústica en format concert', creació de Joan Bagés, a càrrec de Morphosis Ensemble; i el dijous, 3 de novembre, la conferència 'Más allá de 'Le mystère Picasso': antecedentes y ramificaciones del cine processual', a càrrec de Guillermo G. Peydró; la taula rodona 'Nous règims de producció d'imatges. De qui són les imatges que generem?', a càrrec dels artistes i els curadors Neus Miró i Alexandra Laudo i la projecció 'Le Mystère Picasso', de Henri-Georges Clouzot, amb introducció de Guillermo G. Peydró.

El festival és organitzat per Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya, la Fundació la Caixa' i la Universitat de Lleida

També cal afegir, el divendres 4 de novembre, la conferència 'Descobrint els dilemes ètics en els videojocs i les xarxes socials', impartida per Rosa Maria Gil; la conferència 'Opening Doors (Obrint portes)', a càrrec de Vicki Bennet t, i la projecció en 35 mm '...ere erera balaibu icik subua aruaren...', de José Antonio Sistiaga (1968), acompanyada de música en directe interpretada per la Critical Band; mentre que per al dissabte, 5 de novembre, s'han programat l'acció al carrer amb drone 'Lleida amb ulls d'ocell', protagonitzada per Olga Paz i Òscar Navasa; la conferència 'NFT, una criptomoneda al món de l'art i el metavers', a càrrec de Rosa Maria Gil; el col·loqui 'L'algoritme. Controlem la imatge, el truc i l'entreteniment', dirigit pel col·lectiu Estampa; la conferència 'Gaudeix el doble amb Pixar' a càrrec de Tomàs Sala i Pau Infante i la performance audiovisual 'The Mirror' (el Mirall), obra de Vicki Bennett (People Like Us).

Finalment, el diumenge 6 de novembre es desenvoluparan una acció de carrer, el 'Concert fluvial al riu Segre, acció sonora' a càrrec d'Agnès Pe; el taller familiar 'El retrat amb màquines de dibuix', coordinat per Oriol Hernando Juncosas; la projecció de 'Tòpics d'artista' (3 audiovisuals); l'activitat familiar d'immersió escenogràfica 'El doble calc de "Las meninas"', dirigida per Oriol Hernando Juncosas, i la cloenda del festival amb una altra acció al carrer de vídeo mapping fet per alumnes d'EPS-UdL en commemoració dels 40 anys de la riuada, a càrrec del col·lectiu Telenoika.

Les exposicions
L''INTANGIBLE' també inclou l'exposició 'L'arbre Paer/25 anys', una mostra que commemora el 25è aniversari de l'escultura pública 'L'arbre Paer' de Benet Rossell; 'Echo', de Guillaume Faure; 'Mind Maps: The Art of Vicki Bennett' (Mapes mentals: l'art de Vicki Bennett), 'Arboris data', de Kepa Landa; 'Pulsar' de Ferran Lega; 'Intangible (After). Acte 2', de Miguel López Remiro, i l'exposició 'Reels', que recull el treball d'un grup d'alumnes i exalumnes del Centre de Formació ILERNA.

El Centre d'Art La Panera acull les propostes 'Mabel Palacín. Horitzó/Frontera', a cura de Neus Miró; 'Mario Santamaria. Gàrgola', a cura d'Alexandra Laudo; i 'Jaume Rocamora. Teles e draps e vent de dalt', a cura de Joan Bagés.

Quant a l'Escola d'Art Municipal, acull aquesta setmana el taller 'I jo et dic que no! Deep fakes i altres intel·ligències artificials', adreçat als alumnes del centre i dirigit pel Taller Estampa amb l'objectiu de generar imatges i textos per mitjà de la intel·ligència artificial.

Comentaris