15.08.2022 |

Es destinaran 250.000 euros per condicionar l’antiga estació d'autobusos de Lleida

La Generalitat aportarà aquesta quantitat per dignificar i millorar la seguretat de l’actual baixador d’autobusos de la ciutat

Postius a l'antiga terminal d'autobusos de Lleida. Fotografia: Ajuntament de Lleida.
Postius a l'antiga terminal d'autobusos de Lleida. Fotografia: Ajuntament de Lleida.
Es destinaran 250.000 euros per condicionar l’antiga estació d'autobusos de Lleida

Mentre avancen els tràmits per a la construcció de la nova terminal d'autobusus de Lleida als Docs del carrer Príncep de Viana, l'antiga estació segueix oferint servei.

Per tal que aquest sigui el més segur i digne possible, es preveu completar a finals d’aquest any una millora integral de l’actual baixador.

Després d'una negociació entre la Paeria i la Generalitat de Catalunya, aquesta darrera administració aportarà prop de 250.000 euros per adequar aquest espai.

Els treballs inclouran pintar tot l’edifici, millorar les zones d’espera, canviar la instal·lació elèctrica, netejar els vidres i col·locar videovigilància, sanitaris i terminals informatives i de venda de bitllets

Des de principis del 2022, l’antiga estació d’autobusos va passar a ser de titularitat municipal i l’Ajuntament de Lleida va fer una inspecció a fons on es va palesar que el seu estat era pitjor que l’esperat. La Paeria va autoritzar la Generalitat a fer ús de les instal·lacions com a baixador, per mantenir el servei, però alhora, va assenyalar que les condicions no eren les adequades per funcionar durant dos anys, fins a l’entrada en servei de la nova terminal.

El projecte que s’executarà al baixador es licitarà aquest setembre amb l’objectiu de tenir les obres acabades de cara a finals d’any

L’operació inclourà millores tan bàsiques com la instal·lació elèctrica -ara salten els ploms sovint, ja que la instal·lació no compleix cap normativa-; es pintarà tota l’estació, es canviarà l’enllumenat públic, és tabicaran les entrades per millorar-hi la seguretat i es completaran les inspeccions a les activitats que hi havia a l’entrada de l’edifici; es col·locaran terminals per comprar títols de viatge i oferir informació.

A més, sincorporarà un sistema de videovigilància, es millorarà la zona d’espera i es netejaran els vidres amb el que millorarà l’entrada de llum natural de l’equipament.

L’àmbit de l’estació inclou l’antic restaurant i, a més, dues finques que els concessionaris no han volgut retornar a l’Ajuntament. La Paeria defensa la titularitat pública d’aquests espais i el tema està pendent de resoldre’s en el tribunal Contenciós Administratiu.

Toni Postius, l’alcalde accidental de la ciutat, ha assenyalat que es reclamarà als antics concessionaris les despeses extraordinàries ocasionades per la necessària millora del baixador.

Per altra banda, l’Ajuntament de Lleida avalua el futur ús d’aquest espai per a quan quedi lliure per l’entrada en servei de la nova estació. En aquest sentit, la Paeria ja va anunciar un procés participatiu.

La nova estació d'autobusos de Lleida comptarà amb una inversió de 40 milions d'euros i està privist que entri en servei a principis del 2025

Es destinaran 250.000 euros per condicionar l’antiga estació d'autobusos de Lleida
comentaris