16 de juliol

La Batalla de l’Ebre, protagonista d'un nou itinerari de la Memòria Democràtica de Lleida

El Mercat del Pla serà el teló de fons d''Escenaris de la batalla de l’Ebre'

Soldats republicans creuant el riu Ebre
photo_camera Soldats republicans creuant el riu Ebre

El proper divendres 16 de juliol, a les 20.15 hores, el Mercat del Pla acollirà un nou itinerari per a la Recuperació de la Memòria Democràtica lleidatana.

Aquest s’anomena 'Escenaris de la batalla de l’Ebre' i serà guiat pels millors especialistes de la Guerra Civil a les Terres de l’Ebre, Andreu Caralt i Maite Hernández, de l’empresa Terra Enllà.

Prèviament, al voltant de les 19.45 hores, actuarà el grup Guerrilla Folk, que interpretarà 'Malgrat la guerra...la música sona' 

Aquesta cita oferirà al públic un recorregut per les causes i desenvolupament de l'operació militar, incidint en la diversitat dels seus combatents en edat, ideologia i motivacions, i la visita als principals espais de combat.

A més, es relataran històries personals d'alguns d’ells i finalitzarà el viatge amb una panoràmica de la petjada que la batalla ha deixat en la memòria col·lectiva i el territori.

Un cop finalitzat l'itinerari, hi haurà una degustació gratuïta de coca de recapte i cervesa artesana per a totes les persones inscrites.

La inscripció a aquesta activitat es pot fer a través del Centre Excursionista de Lleida (973242329; [email protected]) o a Memòria Democràtica-Ajuntament de Lleida (973700457, [email protected])

Comentaris