Els Castellers de Lleida tornen a lluir la torre de 7 fora de casa

Els de la camisa morada estan fent un gran inici de temporada i fan una crida a la participació de tota la ciutat de Lleida per ajudar-los a assolir els grans reptes d'enguany

Vd5
photo_camera La jornada es va tancar amb vanos de 5 - Foto: Cedida

El passat diumenge dia 21 d'abril, els Castellers de Lleida van desplaçar-se a la localitat d'Igualada amb motiu de la celebració de la Diada del 29è aniversari dels Moixiganguers. L'actuació es va dur a terme a les 12 h a la Plaça Pius XII i van compartir plaça amb els amfitrions i els Minyons de Terrassa.

La Diada es va iniciar amb pilars de quatre d'entrada per part de totes les colles participants. Els Minyons i Castellers de Lleida van fer-ne 3 i els Moixiganguers 4. En primera ronda, els de la camisa morada van descarregar una ferma td7, la segona de la temporada. El castell no va perillar en cap moment i va mostrar la confiança que li tenen a l'estructura. Els bordeus van apostar pel 4d7a, castell que els agrada molt lluir fora de casa, ja que els permet rodar molts castellers del tronc i mantenir-se en la gamma mitja de 7 de la qual no esperen baixar aquesta temporada. Finalment, els malves van repetir el 3d8 que havien estrenat la setmana anterior a la Diada de Can Jorba a Barcelona.

Td7
Els lleidatans van tornar a descarregar una ferma td7 - Foto: Cedida

En la segona ronda, els Moixis van descarregar el 3d8, estructura en la qual estan buscant molt rodatge per un futur pròxim posar-lo sobre d'un folre. Els lleidatans van tornar a descarregar la td7, la qual s'està convertint en la seva insígnia i ja en porten quatre de descarregades. Estan treballant de valent per poder veure la germana gran com més aviat millor. Els Minyons van tancar la ronda amb un impecable carro gros.

L'última ronda va iniciar-se amb el segon 4d8 de la jornada, el van descarregar els amfitrions amb el que van poder rodar castellers, sobretot en el pom de dalt. Els de Lleida i els de Terrassa van descarregar el 5d7.

En rondes de pilars, els Moixiganguers d'Igualada van carregar el primer pilar de 6 de la temporada, el que es va trencar per l'encaix entre el segon i el terç poc després de la carregada.

Es va tancar la jornada amb vanos de 5 per part de les tres colles. En el cas del pilar de 5 bordeus, es va observar un gran canvi en la mida dels castellers que demostra les grans proves de pilar de sis que estan tenint lloc al local de la colla.

Després es va realitzar un dinar de germanor al local dels amfitrions i una mica de festa per celebrar l'aniversari dels Moixiganguers.

Els Castellers de Lleida estan fent un gran inici de temporada en el que estan portant els seus màxims gairebé a totes les places i estan rodant moltes estructures per començar a afrontar els grans reptes d'enguany. Per assolir-los, els Castellers de Lleida fan una crida a la participació de tota la ciutat de Lleida i la implicació de tots els castellers i castelleres.

Assagen els dimecres de 20 a 22h i els divendres de 21 a 23 h i conviden a tothom a ajudar a fer créixer aquesta gran família i a lluir les millors estructures que Lleida no ha vist mai. Us esperen al Carrer Lluís Besa,7, a l'antic convent de Santa Clara. 

Comentaris