18.08.2022 |

DIES 8 I 9 DE JULIOL

La vulneració dels drets humans a Colòmbia, a debat al Cicle de Cinema Cinemón

La 16a edició del Cicle de Cinema Solidari a la Fresca es trasllada a la Plaça de Sant Francesc i acollirà la presència dels seus directors

Cartell de la 16a edició del Cicle de Cinema Solidari a la Fresca 'Cinemón'.
Cartell de la 16a edició del Cicle de Cinema Solidari a la Fresca 'Cinemón'.
La vulneració dels drets humans a Colòmbia, a debat al Cicle de Cinema Cinemón

Els dies 8 i 9 de juliol, torna a Lleida la 16a edició de Cinemón, el Cicle de Cinema Solidari a la Fresca. Enguany ho fa dedicant-se a reflexionar al voltant de la vulnerabilitat de drets humans a Colòmbia, així com al treball emmarcat en el reconeixement de les víctimes del conflicte armat.

Sota el leitmotiv ‘Colòmbia per la pau i els drets de la diàspora’

A més, en aquesta edició es vol visualitzar la població colombiana en la societat d’acollida, amb les seves aportacions des de la participació, l’art i la cultura a través d’exposicions en diferents indrets de la ciutat. En aquest àmbit, durant el mes de juliol, s’han programat sis exposicions en diferents espais de la ciutat per donar a conèixer aquestes realitats.

L’edició d’enguany va més enllà dels dos vespres de llargmetratges habituals i presenta diverses novetats, així com un canvi d'ubicació, a la Plaça Sant Francesc, a causa de les obres que es realitzen al Pati de les Comèdies.

El cicle arrencarà l’1 de juliol, a les 19.00 hores, a la Sala Jaume Magre, amb l’acte ‘Dones indígenes Inkal Awà davant el conflicte armat colombià’ i la presentació de la publicació ‘Mujeres Inkal Awà caminando la palabra’, que comptarà amb la participació en línia de la dirigent indígena Claudia Jimena Pai.

Lleida serà la primera ciutat europea on es presentarà l’informe fet per la Comissió de la Veritat, la Convivència i la No repetició, a càrrec de l’ICIP, Nido Catalunya i la Taula Catalana per Colòmbia, que posteriorment es durà al Parlament de Catalunya el 12 de juliol

Una altra novetat d’enguany és que els dos llargmetratges que es passaran el 8 i 9 de juliol seran presentats pels seus directors, Nicolás Buenaventura (‘Kairos’), i Ivan Guarnizo (Del otro lado’). Aquest darrer realitzador estarà acompanyat per dos dels protagonistes de la pel·lícula documental, que narra la història d’un segrest de les FARC i els intents de reconciliació, producció que va estar nominada a 7 Premis Goya l’any passat.

Entre els actes a destacar, també cal fer referència a l’espectacle ‘La Dicha de la palabra Dicha’, en què la cantautora colombiana Marta Gómez posarà música a les narracions de Nicolás Buenaventura.

Cinemón pretén ser una activitat eficient i aporti informacions concretes sobre la temàtica d’una manera didàctica, engrescadora i pròxima

La vulneració dels drets humans a Colòmbia, a debat al Cicle de Cinema Cinemón
comentaris