La consellera Violant Cervera fa la primera visita institucional a equipaments lleidatans

Segons la consellera Cervera en aquesta legislatura, un objectiu prioritari és determinar aquelles sinèrgies que han funcionat bé durant la pandèmia i treballar a curt termini per consolidar la feina posada en marxa, fent aliances de col·laboració i de traspàs d’informació amb el Departament de Salut
La consellera Violant Cervera i el delegat Bernat Solé visiten la Llar Sant Josep @Govern
photo_camera La consellera Violant Cervera i el delegat Bernat Solé visiten la Llar Sant Josep @Govern

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va visitar aquest dijous la Residència i Centre de Dia Llar Sant Josep de Lleida, des d’on ha recordat la situació difícil que han viscut les residències a conseqüència de la Covid-19. La consellera ha volgut enviar un missatge de suport i escalf als treballadors i treballadores i als familiars de les persones que van patir els efectes de la pandèmia. “Estem al seu costat per ajudar en tot allò que pugui estar a les nostres mans”, ha assegurat.

La consellera Violant Cervera i el delegat Bernat Solé visiten la Llar Sant Josep @GovernCervera ha explicat que “les vàlues més febles de la societat són les que van patir més durant la pandèmia, especialment la gent gran”. En aquest sentit, ha remarcat que en aquesta legislatura, un objectiu prioritari és “determinar aquelles sinèrgies que han funcionat bé durant la pandèmia i treballar a curt termini per consolidar la feina posada en marxa, fent aliances de col·laboració i de traspàs d’informació” amb el Departament de Salut. La consellera ha explicat que els dos departaments treballen conjuntament “per fixar les bases d’un model de futur de gestió de les residències”.

Posteriorment, la consellera s’ha traslladat al Casal Cívic de Lleida, on acompanyada del delegat territorial del Govern de la Generalitat, Bernat Solé, ha visitat els diferents espais de l’equipament i als treballadors.

Procès judicial contra la direcció de la Llar Sant Josep 

Cal recordar, que un grup de familiars acusen tant a la residència Llar Sant Josep com a la seva directora d’homicidi per imprudència, de delicte continuat d’omissió del deure de socors, delicte continuat d’atemptat contra la integritat moral i d’un delicte continuat contra els drets dels treballadors, per la mort dels seus familiars.
Per la seva banda, la directora de la llar Sant Josep va declarar el 9 d’octubre de 2020 i va explicar que va demanar ajudar al CAP Primer de Maig, situat al davant mateix de la residència, però que els metges es van negar a anar-hi, una informació que van desmentir ells mateixos a través d’un informe mèdic.

Comentaris