La Coordinadora d'ONGD torna a posicionar-se a favor de l'objecció fiscal

Una crida que denuncia l’augment de la despesa militar en els pressupostos de l’Estat espanyol com a resposta a la guerra a Ucraïna

No guerra22

Amb l'arribada de la campanya de la Renta 2021, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida proposa un cop més separar una part de l’impost sobre la renda i desviar-la cap a un projecte social i solidari.

La federació d'entitats que treballen per la pau i els drets humans promou l’objecció fiscal com una eina de desobediència civil no violenta en contra de la despesa militar

La Coordinadora d'ONGD i aMS rebutja l’auge dels discursos bel·licistes i crítica amb duresa l’escalada de la despesa militar a l’Estat Espanyol arran de la guerra a Ucraïna.

Al mateix temps, també fa una crida a “desarmar els impostos” per destinar aquests recursos a la garantia dels drets (com la salut, l’educació o l’habitatge) a totes les persones i amb el propòsit de reivindicar un món sense guerres.

En aquest sentit, la Coordinadora ha editat un manual per saber com fer l’objecció fiscal en 10 passes i, fins al 23 de juny, ofereix assessorament a totes les persones que hi estiguin interessades.

L’any passat una vintena de persones lleidatanes van fer l’objecció fiscal amb la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida

Enguany, l’objectiu és augmentar-ne el nombre després “que l’emergència climàtica i la crisi provocada per la Covid-19 hagin demostrat la inutilitat de la despesa militar com a resposta efectiva als reptes globals als quals s’enfronta el planeta”.

La Coordinadora considera un “autèntic despropòsit” inflar la carrera armamentística i optar per la via militar per fer front als reptes de seguretat a Europa. Alhora, exigeix que totes les polítiques públiques promoguin la idea de seguretat humana, posin la vida de les persones al centre i avancin en la construcció d’un horitzó de pau.

Comentaris