D’vines’, maridatges per retre homenatge a les dones del vi de Lleida

Les enòlogues Gemma Plaza, Pilar Salillas, Núria Bigorra, Judit Sogas i la vinyerona Sara Jové, posaran a prova el seu mestratge amb la creativitat sorgida dels fogons del restaurant l'Espurna
Les enòlogues Gemma Plaza, Pilar Salillas, Núria Bigorra, Judit Sogas i la vinyerona Sara Jové
photo_camera Les enòlogues Gemma Plaza, Pilar Salillas, Núria Bigorra, Judit Sogas i la vinyerona Sara Jové

Amb el nom d’vines’, es vol fer un reconeixement a les dones que treballen al voltant del vi a Lleida, una iniciativa que es materialitzarà en el restaurant l'Espurna, impulsat per la consultora gastronòmica Como Pomona. Durant el mes de març el restaurant de Jesús Gimena acollirà cinc sopars de tast que protagonitzaran les enòlogues Gemma Plaza (Grup Tomàs Cusiné), Pilar Salillas (Lagravera), Núria Bigorra (Terrer de Pallars), Judit Sogas (Rubió de Sols); i lla vinyerona Sara Jové (Mas Blanc i Jové).

El xef de l'Espurna Jesús Gimena ©L'Espurna
El xef de l'Espurna Jesús Gimena ©L'Espurna

questes professionals d'vines conduiran els sopars de tast, que es regaran amb els vins sorgits de l'alquímia dels cellers que dirigeixen. El cicle l'inaugurarà el 3 de març enòloga del Grup Tomàs Cusiné, Gemma Plaza, disposada a convinar els vins del grup Cusiné, Castell de Remei, Cérvoles i Tomàs Cusiné, amb la creativitat del xef Jesús Gimena. La segona sessió es dura a terme el 10 de març, en aquest cas, amb la directora general i enòloga del celler LaGraveraPilar Salillas. El dijous 17 de març, serà el torn de Núria Bigorra, enòloga i vinyatera que ha recuperat antigues vinyes locals, des dels seus cellers Terrer de Pallars i Cota 730 entre Rialb i Figuerola d'Orcau, al Pallars Jussà.

Judit Sogas viticultora del Celler Rubió de Sòls ©JosepAPérez
Judit Sogas viticultora del Celler Rubió de Sòls ©JosepAPérez

El cicle de maridatges seguirà divendres 25 de març amb vins del celler Rubió de Sòls, amb la Judit Sogas al capdavant i les seves apostes per vins que respecten la natura, alhora que reivindiquen l’emblemàtic paisatge del municipi de la Noguera de Rubió de Baix. Finalment, la Sara Jové, gerent del celler Mas Blanc i Jové, dijous 31 de març, presentarà els seus vins amb caràcter i personalitat que es combinaran amb les degustacions preparades per Jesús Gimena que tancaran aquesta proposta gastronòmica.

Comentaris