28.11.2022 |
Territoris.cat

Demanen una multa al Casal Popular de Lleida per ocupar una antiga oficina de 'La Caixa'

Els Mossos van desallotjar el local al juliol, després de 4 mesos de funcionament, i van identificar 7 menors i 2 joves

foto_3852962 (1)
La vintena de persones que s'han concentrat davant dels jutjats de Lleida per donar suport als encausats per ocupar un local per al Casal Popular de Joves de Lleida - Foto: Laura Cortés
Demanen una multa al Casal Popular de Lleida per ocupar una antiga oficina de 'La Caixa'

La Fiscalia demana una multa de 900 per a cadascun dels dos joves acusats d'ocupar una antiga oficina de 'La Caixa' al número 39 de la Rambla Ferran de Lleida per ubicar-hi el Casal Popular de Joves, batejat amb el nom de Maria Mercè Marçal. Els Mossos el van desallotjar el 6 de juliol, després de quatre mesos ocupat, i van identificar 9 joves. 7 d'ells eren menors i el jutjat va tancar el cas en un acte de mediació. Als altres dos, majors d'edat, la Fiscalia els acusa ara d'usurpació i han estat jutjats aquest dimarts al jutjat d'Instrucció 3. Al judici no s'ha presentat finalment l'acusació particular i la defensa en demana l'absolució. A les portes dels jutjats del Canyeret s'hi ha concentrat una vintena de persones per donar-los suport.

Pla mig d'un dels encausats, amb l'advocada, a l'entrada dels jutjats de Lleida. Imatge del 5 d'octubre de 2021. (Horitzontal) - Laura CortésUn dels encausats, amb l'advocada, a l'entrada dels jutjats de Lleida - Foto: Laura Cortés

Tot i que al local hi havia hagut una entitat bancària, en el moment de l'ocupació era propietat d'un particular i el desallotjament es va fer per ordre judicial. L'acció d'ocupació es va emmarcar en la campanya 'Exigim espais' amb l'objectiu de reclamar un espai de trobada juvenil a l'Ajuntament de Lleida.

Quan els Mossos van entrar per desallotjar el local, ja no hi havia ningú però els encausats van ser identificats dies abans.

Demanen una multa al Casal Popular de Lleida per ocupar una antiga oficina de 'La Caixa'
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement