Demanen una multa al Casal Popular de Lleida per ocupar una antiga oficina de 'La Caixa'

Els Mossos van desallotjar el local al juliol, després de 4 mesos de funcionament, i van identificar 7 menors i 2 joves

foto_3852962 (1)
photo_camera La vintena de persones que s'han concentrat davant dels jutjats de Lleida per donar suport als encausats per ocupar un local per al Casal Popular de Joves de Lleida - Foto: Laura Cortés

La Fiscalia demana una multa de 900 per a cadascun dels dos joves acusats d'ocupar una antiga oficina de 'La Caixa' al número 39 de la Rambla Ferran de Lleida per ubicar-hi el Casal Popular de Joves, batejat amb el nom de Maria Mercè Marçal. Els Mossos el van desallotjar el 6 de juliol, després de quatre mesos ocupat, i van identificar 9 joves. 7 d'ells eren menors i el jutjat va tancar el cas en un acte de mediació. Als altres dos, majors d'edat, la Fiscalia els acusa ara d'usurpació i han estat jutjats aquest dimarts al jutjat d'Instrucció 3. Al judici no s'ha presentat finalment l'acusació particular i la defensa en demana l'absolució. A les portes dels jutjats del Canyeret s'hi ha concentrat una vintena de persones per donar-los suport.

Pla mig d'un dels encausats, amb l'advocada, a l'entrada dels jutjats de Lleida. Imatge del 5 d'octubre de 2021. (Horitzontal) - Laura CortésUn dels encausats, amb l'advocada, a l'entrada dels jutjats de Lleida - Foto: Laura Cortés

Tot i que al local hi havia hagut una entitat bancària, en el moment de l'ocupació era propietat d'un particular i el desallotjament es va fer per ordre judicial. L'acció d'ocupació es va emmarcar en la campanya 'Exigim espais' amb l'objectiu de reclamar un espai de trobada juvenil a l'Ajuntament de Lleida.

Quan els Mossos van entrar per desallotjar el local, ja no hi havia ningú però els encausats van ser identificats dies abans.

Comentaris