18.06.2021 |
Territoris.cat

Desallotgen 4 adults i 1 menor que vivien en 3 dels 12 pisos ocupats a la Bordeta

Dues famílies vulnerables ja havien estat reallotjades i els ocupants dels altres set pisos han marxat els últims dies
Salvador Miret
Pla obert d'una de les persones desallotjades d'un edifici ocupat del barri de la Bordeta, acompanyada de Mossos. Imatge del 10 de juny de 2021. (Horitzontal)
Una de les persones desallotjades d'un edifici ocupat del barri de la Bordeta al costat dels Mossos - Foto: Salvador Miret
Desallotgen 4 adults i 1 menor que vivien en 3 dels 12 pisos ocupats a la Bordeta

Quatre adults i un menor han estat desallotjats aquest dijous a primera hora del matí de tres dels dotze pisos ocupats des de feia uns dos anys d'un edifici del barri de la Bordeta de Lleida. Serveis Socials va considerar vulnerables dues dones amb fills i les va traslladar a pisos socials d'altres barris. Les persones que vivien en els altres set pisos ocupats, ja havien abandonat el bloc l'última setmana davant el risc imminent que els fessin fora. Tot i el gran desplegament dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, el desallotjament s'ha desenvolupat sense incidents i no ha calgut la intervenció dels antidisturbis.

Tampoc no s'hi han acostat membres de la PAH, que fa una setmana sí que es van concentrar davant del bloc per rebutjar el desallotjament

Els pisos del número 18 del carrer Carrasco i Formiguera són propietat d'una entitat bancària però que els va cedir a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per destinar-los a lloguer social. La dotzena de famílies que van ocupar alguns d'aquests pisos reclamaven a Generalitat i Paeria una solució habitacional per no quedar-se al carrer. La resta de veïns de l'immoble, que paguen un lloguer social, porten temps queixant-se de les molèsties que, asseguren, provoquen els okupes com ara destrosses, brutícia i sorolls, a més de tenir la llum punxada. A l'edifici hi ha 36 pisos en total i dotze estaven ocupats.

Salvador MiretPla obert d'una de les primeres persones desallotjades d'un edifici del barri de la Bordeta, acompanyada de Mossos. Imatge del 10 de juny de 2021. (Horitzontal) Foto en AltaUna de les primeres persones desallotjades d'un edifici del barri de la Bordeta, al costat dels Mossos - Foto: Salvador Miret

Una de les persones desallotjades, Víctor Henrik, ha explicat que vivia al pis amb el seu pare però que en el moment que els Mossos han trucat a la porta ell estava sol a casa perquè el seu pare treballa. Henrik ha lamentat que tot i que s'han posat en contacte amb els Serveis Socials, com que el seu pare té un contracta laboral, no els donen cap solució, assegura. "Pensava que no ens farien marxar i ara ens hem trobat al carrer d'un dia per un altre".

En canvi, una de les veïnes que paga un lloguer social i que fa temps que es queixa de problemes de convivència amb els ocupes, ha celebrat que finalment els hagin desallotjat. "Vivíem amb por i per fi s'ha acabat", ha reconegut, i "ara podrà venir a viure gent que realment ho necessita", ha dit.

Un cop desallotjats totes les persones que encara quedaven als pisos ocupats, s'ha procedit a col·locar portes blindades als dotze habitatges.

Desallotgen 4 adults i 1 menor que vivien en 3 dels 12 pisos ocupats a la Bordeta
comentaris