18.10.2021 |
Territoris.cat

Les dues cares de les manifestacions en suport de Pablo Hasel

La plataforma en suport a Pablo Hasel han llegit un manifest, que diu que l'única violència que s'exerceix és la que porta a terme aquest sistema criminal i han indicat que el què més mal li fa a l'Estat és que ens organitzem i tinguem aquesta lluita constant, i asseguren que el seu alliberament només depèn de la ciutadania
Els manifestants cremen una bandera espamyola @EduardSubirats
Els manifestants cremen una bandera espamyola @EduardSubirats
Les dues cares de les manifestacions en suport de Pablo Hasel

Una nova convocatòria en contra de l'empresonament del músic i activista Pablo Hasel, i ja en són quatre que acaben amb aldarulls i corredisses pel centre comercial i els carrers de Lleida, amb incendis de contenidors i vandalisme en el mobiliari urbà, i llançament de pedres i objectes als agents de la Policia. Unes mobilitzacions que han tingut cada vesprada el mateix modus operandi, una arrencada d'un miler de persones, que es manifesten demanant la llibertat del músic lleidatà, fins a la Subdelegació del Govern; a partir d'aquí es desconvoca la concentració.

Manifestació pacífica per avinguda Catalunya @EduardSubiratsAquest dissabte han sigut al voltant de vuit-centes persones, segons la Guàrdia Urbana les que es concentraven a la plaça Ricard Vinyes de la capital del Segrià, on els portaveus de la plataforma en suport a Pablo Hasel han llegit un manifest. L'escrit denuncia que l'única violència que s'exerceix és la que porta a terme aquest sistema criminal i han indicat que el què més mal li fa a l'Estat és que ens organitzem i tinguem aquesta lluita constant. El seu alliberament només depèn de nosaltres, han manifestat.

Els manifestants llancen pedres a la PoliciaEls participants han continuat la marxa, i en arribar davant la seu de la policia espanyola i, uns metres més endavant, de la Guàrdia Urbana de Lleida, els manifestants han llençat crits de rebuig cap aquests cossos de seguretat i també en contra els periodistes que cobrien la protesta. Acompanyats dels temes del raper lleidatà els manifestants han arribat fins a la Subdelegació del Govern, fortament custodiat per agents de la Policia Nacional i el suport dels Mossos d'Esquadra.

Conceb¡ntració a la Plaça Ricard Vinyes @EduardSubiratsEn aquest punt la major part dels concentrats han abandonat la manifestació després de cridar consignes contra el Govern Espanyol, i petits grups han començat a tirar pedres als furgons policials, i han cremat una baldera espanyola. En aquest put, han començat els aldarulls i l'enfrontament amb els Mossos d'Esquadra, corredisses, llançament de pedres, i salves per desallotjar la plaça, i a poc a poc s'han dispersat al voltant de les deu del vespre.

Les dues cares de les manifestacions en suport de Pablo Hasel
comentaris