23 d'octubre

Els camps de concentració, protagonistes del darrer Itinerari de Memòria Democràtica

'Viatge al cor del terror nazi: els camps de concentració i d’extermini' serà guiat pel president de l’Amical de Mauthausen i altres camps, Juan Manuel Calvo Gascón

Camp de concentració de Mauthausen.
photo_camera Camp de concentració de Mauthausen.

El proper dissabte 23 d'octubre, a les 19.00 hores, el Mercat del Pla acollirà el darrer itinerari del 2021 per a la Recuperació de la Memòria Democràtica lleidatana.

Aquest s’anomena 'Viatge al cor del terror nazi: els camps de concentració i d’extermini​' i serà guiat per Juan Manuel Calvo Gascón, president de l’Amical de Mauthausen i altres camps.

Es tracta d’un recorregut molt especial que convidadà al públic a conèixer amb més profunditat les característiques i la història dels camps de Buchenwald, Dachau, Mauthausen, Ravensbrück Sachsenhausen.

En aquests camps van ser empresonats milers d’exiliats espanyols que van patir crueltats inimaginables

cartell camps

La inscripció a aquesta activitat es pot fer a través del Centre Excursionista de Lleida (973242329; [email protected]) o a Memòria Democràtica-Ajuntament de Lleida (973700457, [email protected])

Al llarg d'aquest mes d'octubre, i del mes de novembre, continuen les activitats organitzades per Memòria Democràtica de la Paeria de Lleida al voltant de l'Exili.

En destaca l'exposició 'A nation in retreat, La retirada vista per les agències internacionals', que es pot visitar fins al 27 de novembre a la Biblioteca Pública de Lleida. També es podrà gaudir de les conferències 'L'Exili 1939, de la retirada a la diàspora', a càrrec de Jordi Gaitx (28 d'octubre), 'La literatura de l'exili', a càrrec de Maria Bohigas (25 de novembre) i 'La resistència republicana a França', a càrrec d'Henri Farreny i Raymond Cubells (26 de novembre).
 

Comentaris