27.05.2022 |
Territoris.cat

Els Debats de Memòria reflexionen sobre els interrogants del cop del 23-F

El departament de Drets Civils organitza una xerrada amb Xavier Casals, l’historiador, i Josep Pau, que era diputat a Madrid en aquella data, per parlar dels interrogants al voltant d’aquest cop d’Estat quaranta anys després
debats de memòria 23F - Paeria de Lleida
“El cop del 23-F 40 anys després: més claredat o més confusió?”, als Debats de Memòria - Foto extreta del cartell de la xerrada, cedida per la Paeria de Lleida
Els Debats de Memòria reflexionen sobre els interrogants del cop del 23-F

“El cop del 23-F 40 anys després: més claredat o més confusió?” és el títol del debat que el departament de Drets Civils ha organitzat per aquest dimecres, en el marc del cicle Debats de Memòria. L’àrea de Drets Civils de l’Ajuntament de Lleida ha preparat per aquesta tarda la xerrada, que comptarà amb l’historiador Xavier Casals Meseguer i l’exdiputat Josep Pau Pernau. Enguany es compleixen els quaranta anys de l’intent de cop d’estat, amb l’ocupació del Congrés dels Diputats per membres de la Guàrdia Civil comandats pel tinent coronel Antonio Tejero i els posteriors moviments de tropes que es van produir en diferents casernes militars del país.

Aquest fet encara arrossega molts interrogants al voltant del cop d’estat. Per això, la Paeria, a través de Memòria Democràtica, ha promogut aquesta conferència a càrrec d’un especialista en la Transició i l’extrema dreta espanyola, Xavier Casals Meseguer, que és professor d’història de la Universitat Ramon Llull. L’acte serà presentat per Josep Pau, que era diputat a Madrid en aquella data.

La nova sessió de Debats de Memòria es farà a la sala Jaume Magre, al carrer del Bisbe Torres, 2, i començarà a les 18.30 hores, tot i que ja no hi ha places disponibles.


 

Els Debats de Memòria reflexionen sobre els interrogants del cop del 23-F
comentaris