22.05.2022 |

DEL 15 DE MAIG AL 15 DE JUNY

'Els llibres' artístics de Joanpere Massana tornen a Lleida

La galeria Espai Cavallers acull una nova exposició del noguerenc on dialoga entre el món plàstic i les lletres

Fragment de l'obra 'Cauen Ykars', de Joanpere Massana
Fragment de l'obra 'Cauen Ykars', de Joanpere Massana
'Els llibres' artístics de Joanpere Massana tornen a Lleida

Joanpere Massana torna a exposar a la capital ponentina oferint al públic gaudir d'una selecció d'obres provinent de les sèries 'Els llibres'.

La Galeria Espai Cavallers acollirà l'obra de Massana des del 15 de maig, quan tindrà lloc la inauguració oficial

Aquesta mostra presenta una selecció d'obres de Massana que abracen les darreres sèries de l'artista, datades a partir del 2007.

S'inclou testimonis de la sèrie 'El llibre de l'aigua' (2007-20011), que es va presentar, entre altres, al Palazzo delle Arti Napoli i a la Pinacoteca italiana de Jesi, Galleria Il Torchio-Costantini de Milà i la Kubik Gallery de Colònia. Es tracta de peces  en format horitzontal que fan referència a la contemplació, la calma, el silenci. 

Pel que fa a la sèrie 'El llibre de l'aire' (2011-2013), presentada a la Costantini Art Gallery de Milà, parla al voltant de la fecundació, el naixement i la regeneració. Quant a la sèrie 'El llibre de la pau' (2013-2016), presentada entre altres al Fort de Bellegarde, Massana reivindica tornar a la percepció 'Hàptica', al tacte visual i corporal, a les fronteres.

També es podrà descobrir la sèrie 'El llibre de les flors' (2017-2020), on Massana tracta la idea d’allò efímer, recuperant fustes antigues, papers trencats i teles cosides, per tal de donar-li noves vides; i l'actual sèrie 'El llibre dels silencis i dels sorolls', que arrencà durant la pandèmia i convida a reflexionar sobre el silenci emprant les marques i petites incisions que es contraposen amb els Íkars plens de colors i presència.

'Els llibres' artístics de Joanpere Massana tornen a Lleida
comentaris