18.08.2022 |
Territoris.cat

Els mercats ambulants de Lleida incideixen en les mesures de seguretat i higiene

Hi haurà una patrulla permanent de la Guàrdia Urbana per supervisar el compliment de la normativa i sancionar quan sigui necessari
Pla general d'una parada de planter d'hora aquest dissabte al migdia al mercat del Barris Nord de Lleida, el 2 de maig de 2020. (Horitzontal)
Imatge d'una parada de planter al mercat del Barris Nord de Lleida. Foto: ACN
Els mercats ambulants de Lleida incideixen en les mesures de seguretat i higiene

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Consum, Comerç i Mercats, s’ha posat en contacte amb els paradistes dels mercats de fruita i verdura, i de roba i complements, per recordar-los la importància d’aplicar les mesures de prevenció i higiene decretades per les autoritats competents.

La regidora de l’àrea, Marta Gispert, ha insistit en la importància de seguir amb cura les directrius per garantir la seguretat de paradistes i de persones consumidores.

Els mercats de dijous i de dissabte, de Camps d’Esports i Barris Nord, estan operatius amb les parades de productes frescos i també tenen el seu espai les parades de roba, sabates, parament de la llar, etc. Les parades han de guardar les distàncies corresponents, s’han d’utilitzar guants i mascareta i s’aconsella no tocar els productes. S’han de respectar les cues i atendre les indicacions i/o recomanacions que estan senyalitzades al mercat. El seu funcionament està regulat per la normativa de prevenció de Salut Pública per evitar la propagació de la Covid-19.Mercats ambulats Lleida

L’Ajuntament regula l’afluència de persones i controla el compliment de les mesures establertes. A partir d’aquest dijous hi haurà una patrulla permanent de la Guàrdia Urbana que supervisarà el compliment de la normativa i sancionarà quan sigui necessari. A més, vigilaran les conductes irresponsables perquè tothom prengui consciència de la situació. Igualment, els vigilants de Mercats comproven el compliment estricte de les mesures per, en cas contrari, aixecar actes administrativa o avisar els cossos de seguretat. 

Tall de veu de la regidora Marta Gispert sobre la incidència de les mesures en els mercats ambulants a Lleida

La regidora ha apuntat que cal la implicació de tothom. “No s’ha de baixar la guàrdia. No ens podem relaxar”, ha dit, “perquè entre tots i totes, hem d’evitar la propagació dels contagis”. Ha afegit que “hem de generar espais segurs” i és imprescindible la col·laboració de tothom perquè el mercat pugui tirar endavant i es mantingui la seva activitat, sent un sector que també ha patit les conseqüències de la crisi per la Covid-19.

Gispert s’ha posat a disposició dels paradistes per resoldre dubtes, consultes o necessitats que es puguin donar al respecte. 

Els i les paradistes tenen a la seva disposició uns cartells emesos per la Paeria on es recorden les mesures essencials a seguir, com l’ús obligatori de la mascareta, mantenir les distàncies de seguretat, l’ús de gel desinfectant o no tocar els productes sense l’autorització dels venedors/es.  

Els mercats ambulants de Lleida incideixen en les mesures de seguretat i higiene
comentaris