19 setembre

Es reprenen les rutes de la Memòria Històrica lleidatana

El jardí del Convent de Santa Clara de Lleida acollirà un itinerari al voltant del Tribunal Popular de Lleida

convent2

Després del llarg confinament, la Paeria de Lleida torna a proposar a la ciutadania els 'Itineraris per a la Recuperació de la Memòria Democràtica de Lleida'.

Aquests recorreguts s'adaptaran a les mesures de seguretat exigides per la pandèmia

Així doncs, el pròxim dissabte 19 de setembre, a les 19.00 hores, el jardí del Convent de Santa Clara acollirà un itinerari guiat virtualment a càrrec de l'historiador local Jaume Barrull Pelegrí, que girarà al voltant del Tribunal Popular de Lleida (1936-1937).

memòria

Aquest passeig per un dels episodis històrics claus de la Guerra Civil a Lleida anirà acompanyat d'una degustació de coca de recapte i cervesa artesana, així com de música i teatre en directe. 

S'interpretarà un repertori de cançons populars dels anys trenta, a càrrec de Guerrilla Folk, i l'espectacle '36 +1', de la companyia Inútils Mots, amb una lectura teatralitzada dels poemes de Ricard Creus a partir dels fets de juliol de 1936.

La inscripció a aquesta activitat es pot fer a través del Centre Excursionista de Lleida (973242329; [email protected]) o a Memòria Democràtica-Ajuntament de Lleida (973700457, [email protected])

Comentaris