ERC Lleida aposta per una oposició propositiva davant un govern que va "a cop de titular"

En una valoració dels primers mesos mandat, la portaveu dels republicans, Jordina Freixanet, ha considerat el govern socialista de Fèlix Larrosa no sap on va i que "viurà de renda"
La portaveu d'ERC a la Paeria de Lleida, Jordina Freixanet - Foto: Oriol Bosch
photo_camera La portaveu d'ERC a la Paeria de Lleida, Jordina Freixanet - Foto: Oriol Bosch

El grup municipal d'ERC a la Paeria creu que el govern socialista de Fèlix Larrosa no sap on va i que "viurà de renda" dels projectes de l'anterior executiu format pels republicans i Junts durant els quatre anys vinents. En una valoració dels primers mesos mandat, la portaveu dels republicans, Jordina Freixanet, ha considerat que l'alcalde Larrosa actua "a cop de titular" i ha posat com a exemple la gestió de la problemàtica de la falta d'espai per resar per a la comunitat musulmana. Així mateix, la líder dels republicans ha valorat el suport de Junts a les ordenances fiscals i confia que aquest grup no es converteixi en el principal soci d'un govern municipal, que està en minoria.

ERC diu que farà una oposició propositiva i per això han engegat una campanya per consolidar el seu llegat al govern municipal i defensar els grans projectes de ciutat que han dut a terme. Això no obstant, Jordina Freixanet ha volgut posar de manifest que el que estan veient en la gestió dels socialistes a la Paeria de Lleida és un "govern erràtic" que no té cap complex a l'hora d'afirmar que pactaran amb tothom. Ha afegit que els sorprèn la "lleugeresa" amb què "flirtegen" amb el PP i la "cortesia" que tenen amb la ultradreta de Vox.

Els republicans també han mostrat preocupació per la falta d'experiència dels regidors socialistes, tot i que 5 ja havien estat a la Paeria i el mateix Fèlix Larrosa porta 15 anys en política. Han posat com a exemple els casos de la gestió per trobar un espai per resar a la comunitat musulmana, quan primer es va anunciar que podrien anar al pavelló Agnès Gregori i al final es va haver de descartar per qüestions de seguretat.

Freixanet ha dit que el PSC s'aprofitarà dels projectes engegats durant l'anterior mandat, com són el desenvolupament de les Zones de Baixes Emissions (ZBE), la remodelació de Parc de les Basses, el nou Museu Morera, les millores a la Seu Vella, la reforma del Palau de Vidre o els projectes en comerç i turisme finançats per la UE, entre d'altres.

La republicana ha assegurat que quan ells van arribar a la Paeria es van trobar els calaixos plens de factures i ara el PSC s'ha trobat un consistori "sanejat econòmicament". També ha alertat sobre l'actitud de Larrosa a l'hora de "menystenir" la col·laboració amb altres institucions en àmbits com la comissió de Rodalies o la taula territorial de la sequera, de les quals se n'ha desmarcat. Així mateix, ha dit que mantenen un "silenci convivent" amb relació al projecte de Torre Salses mentre encara hi ha en curs les querelles contra l'exalcalde Miquel Pueyo i l'extinent d'alcalde Toni Postius.

Comentaris