La UdL i Grup Vall Companys impulsen una càtedra d'Alimentació Sostenible

Entre les primeres accions que durà a terme hi ha la creació d'uns premis per als millors treballs de final de grau i de màster que tinguin en compte la sostenibilitat, amb una quantia global de 10.500 €
Presentació de la Càtedra d'Alimentació Saludable de la UdL i el Grup Vall Companys al Rectorat de la UdL - Foto: Cedida pel Grup Vall Companys
photo_camera Presentació de la Càtedra d'Alimentació Saludable de la UdL i el Grup Vall Companys al Rectorat de la UdL - Foto: Cedida pel Grup Vall Companys

La Universitat de Lleida (UdL) i el Grup Vall Companys (GVC) han impulsat la creació d'una nova càtedra que se centrarà en l'alimentació sostenible i que dirigirà el catedràtic de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària, Lorenzo Fraile. Entre els objectius, destaquen la promoció d'activitats de formació, difusió i transferència de coneixement en producció d'aliments de qualsevol àmbit, amb sistemes que garanteixin una alimentació segura, saludable i sostenible, des d'un punt de vista mediambiental, econòmic i social. La càtedra, que s'ha presentat aquest dimarts, també destinarà més de 10.000 € a premis per a TFG i TFM d'aquest àmbit acadèmic.

Entre les primeres accions que durà a terme hi ha la creació d'uns premis per als millors treballs de final de grau (TFG) i de màster (TFM) que tinguin en compte la sostenibilitat, amb una quantia global de 10.500 €. La càtedra obrirà la convocatòria d'aquests nous premis el pròxim novembre

Pel que fa a la dotació econòmica dels premis als millors TFG, el primer premi està valorat en 2.000 €, el segon en 1.000 € i el tercer en 500 €. D'altra banda, pel que fa als TFM, el primer premi opta a una dotació de  4.000 €, el segon de 2.000 € i, finalment, el tercer, de 1.000 €.

A diferència d'altres premis per a graus i màsters, les persones finalistes hauran de fer una defensa pública dels seus treballs. Serà el pròxim mes de maig pels de grau i al setembre pels de màster. El director executiu de la Càtedra Grup Vall Companys – UdL: Alimentació Sostenible ha destacat la voluntat transversal d'aquests guardons, als que poden optar treballs de totes les titulacions. "Des de la producció de pinsos a l'envasat dels productes finals, sense oblidar aspectes econòmics, tecnològics o socials", ha explicat Lorenzo Fraile.

El rector de la UdL, Jaume Puy, ha subratllat la importància d'aquesta col·laboració de la universitat amb "una de les empreses més importants del sector agroalimentari a Europa", amb la qual existeixen vincles des de fa més de 20 anys. Una aliança que també ha destacat la directora de Desenvolupament i Gestió de Persones del Grup Vall Companys, Carmina Chia, assegurant que la firma "no pot tenir millor company de camí" que la UdL i que la càtedra "no podria ser a cap altre lloc que a Lleida".

A la presentació també han assistit la vicerectora de Transferència del Coneixement de la UdL, Olga Martín Belloso; la directora de Qualitat del GVC, Blanca González; i el director de nutrició animal del grup, Jaume Coma, que ha aprofitat per avançar que un altre dels objectius és "descobrir talent per incorporar-lo al món professional".

La Universitat de Lleida va aprovar la creació d'aquesta càtedra universitat-empresa, la divuitena de la institució, en el Consell de Govern del passat juliol amb 27 vots a favor, 8 en contra i 6 abstencions. El conveni, amb una durada inicial de 3 anys, preveu una dotació econòmica de 30.000 euros anuals.

Comentaris