La nova estació d'autobusos de Lleida es pressuposta en 40 milions d'euros

La Generalitat licitarà les obres, que incorporaran les tecnologies més avançades, durant la tardor

Presentació de la licitació de les obres de la nova estació d'autobusos de Lleida. ©Mario Gascón.
photo_camera Presentació de la licitació de les obres de la nova estació d'autobusos de Lleida. ©Mario Gascón.

El dimecres 8 de juny es va presentar públicament el projecte de licitació de la nova estació d'autobusos de Lleida.

Aquest pla preveu rehabilitar l'edifici dels antics magatzems industrials dels Docs, i dotar-los d'un nou embolcall de vidre

Els Docs acolliran els serveis propis de l'Estació, com són el vestíbul (amb un nou hall), les taquilles per a operadors, la sala d'espera, la sala de control centralitzat de l'estació, la sala de descans, els vestuaris i lavabos, a més d'una part important de les andanes.

La resta es completa amb una zona de nova construcció a la parcel·la sense edificar adjacent al carrer Comtes d'Urgell.

En total, l'edifici tindrà una superfície d'11.600 metres quadrats i un pressupost d'uns 40 milions d'euros, finançats pel departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori a través de Fons NextGeneration.

Pel que fa a l'accés i sortida dels autobusos es farà pel carrer Príncep de Viana a través d'un nou túnel que connectarà amb el carrer (a sobre de l'espai on ara hi ha l'aparcament de zona blava) i amb una nova regulació semafòrica. A més de l'accés principal, l'estació comptarà amb un segon accés per a vianants a l'altre extrem de l'edifici, al carrer Comtes d'Urgell, que facilitarà l'accés a l'estació des dels barris de Balàfia i Pardinyes.

L'edifici incorporarà un sistema intel·ligent de gestió de les andanes i altres millores tecnològiques per a millorar la comunicació amb els usuaris i la gestió de la ventilació.

La Generalitat de Catalunya traurà a licitació les obres de la nova estació d'autobusos de Lleida a la tardor d'aquest any, per tal que la nova terminal pugui entrar en funcionament l'any 2025, després d'uns 22 mesos d'obres

Van intervenir en la presentació l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo; el primer tinent d'alcalde, Toni Postius; el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín; i el subdirector general de Programació i Execució del Departament de la Vicepresidència, Pedro Malavia.

Pueyo ha destacat que aquesta és una "iniciativa estratègica" per a millorar la mobilitat a la ciutat i que resoldrà una mancança històrica per a Lleida

També ha remarcat la importància de la nova estació per a potenciar el transport públic a la ciutat, per a revitalitzar tot aquest sector de la ciutat i per a recuperar dos edificis històrics importants com són La Meta i els Docs. 

Postius, per la seva part, ha declarat que era un "dia històric per la ciutat" i que "aquest projecte permetrà que la ciutat tingui una estació moderna, que serà de les més maques del país, amb una trentena d'andanes totes accessibles a peu pla, a 30 segons de l'estació de tren i que, per tant, potenciarà moltíssim la intermodalitat".

Es tracta d'una de les inversions més grans fetes a Lleida en els últims anys i suposa una primera passa per desbloquejar el pla de l'estació

Per la seva banda, Gavín ha indicat que "és una prioritat del govern de la Generalitat potenciar el transport públic, donar-hi més qualitat, més capacitat i més opcions per ciutadania, per a tenir una mobilitat eficient que genera oportunitats per a les persones i per a lluitar contra el canvi climàtic". "En aquests moments Lleida té una de les pitjors estacions de busos de Catalunya i passarà a tenir una de les millors", comentava.

Comentaris
Més a Lleida
Entering on the requested page Skip advertisement