Raimat Arts Festival ha exhaurit totes les localitats de la primera vetllada musical amb públic procedent de tot l'Estat

Raimat Arts Festival ha exhaurit totes les localitats de la primera vetllada musical amb públic procedent de tot l'Estat

Raimat Arts Festival concerts solidaris ©©DaviddelVal
photo_camera Raimat Arts Festival concerts solidaris ©DaviddelVal

La vesprada d'aquest dissabte, els cellers Raimat han estat l'escenari del concert de música de cambra de la primera edició del Raimat Arts Festival, una convocatòria cultural que ha aplegat més de 350 persones procedents de Catalunya, Espanya i fins i els Estats Units, un públic que ha exhaurit la totalitat de les localitats previstes per l'esdeveniment.

El programa de concerts ha inclòs un seguit de músics de gran rellevància en l'àmbit internacional actual: el guitarrista Pablo Sainz Villegas, la soprano lírica Serena Saenz, el violinista Francisco Fullana i la violoncel·lista Sophia Bacelar.

Raimat Arts Festival i la mostra gastronómica ©RaimatArtsFestival
Raimat Arts Festival i la mostra gastronómica ©DaviddelVal

Tots ells han interpretat algunes de les obres clàssiques i contemporànies més representatives de la música lleidatana, catalana i espanyola de compositors d'ahir i d’avui com Isaac Albéniz, Enric Granados, Manuel de Falla o Joan Valent, entre altres. A més, han interpretat l’obra Elegía, creada especialment per a l’ocasió i que s’ha estrenat amb motiu del Raimat Arts Festival. El seu autor és el reconegut compositor nord-americà Pedro Osuna.

La vesprada s'ha iniciat amb el ‘Tast de Lleida’, una mostra gastronòmica on el públic va poder gaudir d'una gran varietat de productes de terres lleidatanes, les millors carns, embotits i formatges dels productors locals

Embotits Bi-Her, Lo Pernil de Ponent, Cal Quitèria, Formatges Camps, Cal Valls, Fruits de Ponent, Cooperativa La Granadella, Capell, peres DOP Pera de Lleida, Aitona Gourmet, Forn Les Garrigues, Alemany, Delícies de l’Ànec i Mas d’En Nogués, Finca La Noguera.

Raimat Arts Festival i la mostra gastronómica ©RaimatArtsFestival
Raimat Arts Festival i la mostra gastronómica ©DaviddelVal

Els productes de la mostra gastronòmica es van elaborar en l'obrador de BO de Shalom, la unitat de la Fundació Privada Ilersis especialitzada en la comercialització de productes artesans i de proximitat. El Tast de Lleida també ha incorporat els productes de Robin Good, elaborats per persones en risc d’exclusió social.

El programa de Raimat Arts Festival va cloure aquest diumenge, amb l'esdeveniment familiar, Arts&Music, amb activitats d'art pels més petits, propostes de descobriment de l’entorn de manera innovadora i un petit concert, tot això en el parc Raimat Natura.

Raimat Arts Festival, el poder de l'art per a transformar el territori

Raimat Arts Festival concerts solidaris ©RaimatArtsFestival
Raimat Arts Festival concerts solidaris ©DaviddelVal

El Raimat Arts Festival és una iniciativa 100% solidària, única i pionera que es presenta com una experiència artística multisensorial amb una finalitat transformadora pel territori. Durant els dies 14, 15 i 16 d'octubre, a l'esdeveniment es troben els màxims exponents de la música clàssica i diferents expressions artístiques, amb la gastronomia i l'enologia com a teló de fons, i tot això amb l'objectiu de generar un impacte positiu en el seu entorn.

En ser un festival solidari, tots els beneficis generats pel Festival aniran destinats a impulsar projectes de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, enfocats a pal·liar la crisi agrícola actual amb la formació de qualitat a col·lectius en risc d'exclusió, en col·laboració amb entitats socials de Lleida, la Fundació United Way i l'empresa John Deere.

Comentaris