Fins 20 de juny

Una exposició fotogràfica celebra el 150è aniversari de Creu Roja de Lleida

‘La Humanitat en guerra’ recull una trentena de fotografies que capten els impulsos personals de valentia, dignitat, desafiament i desesperança

Exposició ‘La Humanitat en guerra’ @joperez
photo_camera Exposició ‘La Humanitat en guerra’ @joperez

Fins al 20 de juny, el Pati del Palau de la Paeria acull l’exposició fotogràfica 'La Humanitat en guerra', organitzada des del Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR).

Una trentena de fotografies de diversos fotògrafs i fotògrafes de guerra que ha permès configurar un arxiu fotogràfic de la guerra en aquests 150 anys d’història

Es tracta d’una exposició que dona el tret de sortida als actes de celebració dels 150 anys de la Creu Roja a Lleida.

L’objectiu dels fotògrafs, que han col·laborat en moltes ocasions amb el Comitè Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja, és captar els impulsos personals de valentia, dignitat, desafiament i desesperança, en mig del dolor i el patiment.

Activitats per commemorar el 150è aniversari
Per commemorar el 150 aniversari de Creu Roja a Lleida, al llarg de tot l’any s’han programat diverses activitats, com la il·luminació de roig el passat 8 de maig de diversos ajuntaments i edificis emblemàtics amb motiu del Dia Mundial de la Creu Roja.

L’Assemblea de la Creu Roja a Lleida es va fundar el desembre de 1872, i tenia com a objectius constituir seccions de germans de la caritat i infermers voluntaris, recaptar fons a través de la captació de socis per a l’adquisició bàsicament de material sanitari i crear subcomissions locals per fer arribar la seva tasca arreu de les comarques lleidatanes

A grans trets, com a fites històriques podem destacar en els seus inicis i fins al segle XX, actuacions vinculades amb l'auxili de les persones víctimes de conflictes armats i també amb l'auxili de persones en l'àmbit de les emergències per catàstrofes: inundacions, esfondraments d'edificis, incendis, crisis sanitàries com la grip espanyola que es va iniciar el 1918, entre d'altres).

Durant el segle XX la Creu Roja ja va començar a obrir les seves actuacions a altres àmbits socials, i va anar deixant l'exclusivitat de prestació de serveis com el del transport sanitari.

A partir de l'any 2000, l'entitat es va centrar treballar per millorar la vida de les persones en risc de vulnerabilitat en diversos àmbits: Intervenció Social, Gent Gran, Salut, Socors i Emergències, Migració i Refugi, Ocupació i Formació i Infància i Joventut. Posant en el centre de la seva actuació a les persones, per atendre-les des d’un punt de vista integral i garantir la cobertura de les seves necessitats bàsiques.

A la demarcació de Lleida, l’entitat organitza la seva tasca humanitària a través de les seves 13 assemblees locals i comarcals. Compta amb més de 1000 persones voluntàries i més de 16.000 persones i empreses sòcies, que fan possible la seva tasca humanitària en els àmbits d’intervenció social, salut, atenció a la infància, socors, ocupació i cooperació internacional, entre d’altres. 

Comentaris