D'octubre a novembre

Una exposició col·lectiva homenatjarà el pintor lleidatà Jesús Mauri

Setze artistes lleidatans participen en 'Projecte Mauri', la nova mostra la galeria Espai Cavallers

L'artista Jesús Mauri. Fotografia: Museu Morera.
photo_camera L'artista Jesús Mauri. Fotografia: Museu Morera.

El dimarts 11 d'octubre, la galeria Espai Cavallers acollirà la inauguració de 'Projecte Mauri', la seva nova exposició col·lectiva.

Es tracta d'un homenatge multidisciplinar a Jesús Mauri (1956-2018), destacat artista i docent de l'esfera lleidatana dels vuitanta

Albert BayonaMercè Humedas, Gregorio Iglesias Mayo, Jordi Jové, Joanpere Massana, Josep Minguell, Carme Molet, Jordi V. Pou, i Maite Villafranca són alguns dels setze artistes plàstics i fotògrafs que reflexionen al voltant d'aquest referent de la pintura lleidatana.  

Format a l' Escola de Belles Arts Sant Jordi, Mauri va ser un dels impulsors de l'Escola de Belles Arts de Lleida, centrat en la pintura, el dibuix i el gravat.

La seva obra minimalista va posar el focus en la matèria, les textures i les superfícies

Durant els mesos d'octubre i novembre, aquest centre artístic lleidatà rememorarà la seva trajectòria en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Universitat de Lleida.    

La selecció dels artistes per a aquesta exposició es remunta a l'any 2008, quan a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social es va promoure la idea de crear un fons d'art propi de la Facultat (avui Fons d'Art Jesús Mauri), per tal d'investigar cadascun dels seus artistes. 

Actualment, el Fons d'Art Jesús Maurí està format per 121 peces

Aquest Fons es va anar consolidant a través de donacions, cessions o adquisicions, tot apostant per integrar propostes d'art contemporani -pintura, escultura, fotografia i nous mitjans- majoritàriament d'artistes joves que se situessin en un projecte d'investigació creativa. 

A l'exposició d'Espai Cavallers es presenten obres d'alguns dels artistes seleccionats pel mateix Mauri per a la Facultat de la UdL. 

Comentaris