Fira Lleida commemora mig segle de la convocatòria del Premi del Llibre Agrari

Per commemorar l’efemèride, la Universitat de Lleida ha habilitat una biblio-guia virtual, que esdevindrà permanent, en la qual s’exhibeixen les portades i una petita ressenya de totes les obres premiades en el decurs dels darrers cinquanta anys
Membres del jurat del Premi del Llibre Agrari @FiraLleida
photo_camera Membres del jurat del Premi del Llibre Agrari @FiraLleida

Fira de Lleida va donar a conèixer el passat divendres els premis de la cinquantena edició de la convocatòria del Llibre Agrari, un guardó que es va concedir al treball Plagas Agrícolas de Ferran García i Francisco Ferragut, i en la secció d'Article Tècnic es va premiar el treball Philaenus spumarius: una nueva estrategia para reducir sus poblaciones, escrit per diversos autors i publicat el febrer de 2021 al número 326 de la revista tècnica Phytoma España. 

Ambdós guardons es convoquen en el marc de la Fira de Sant Miquel i el Saló Eurofruit, amb una dotació econòmica de 4.000 euros, que es lliuraran en el marc dels certàmens firals d'enguany. 

El Jurat va valorar la qualitat de les 38 obres presentades en ambdues categories, 7 més que l’any passat, així com la varietat de temàtiques. A més, ha valorat el fet que el Premi del Llibre Agrari assoleix les cinquanta edicions, una fita remarcable, de gran significat per al món editorial, per als autors de llibres tècnics, per al sector agroalimentari, per al món rural i molt especialment per a la ciutat de Lleida i la Fira Agrària de Sant Miquel.

Actes commemoratius del 50è aniversari

Precisament, per commemorar l’efemèride, la Universitat de Lleida ha habilitat una biblio-guia virtual, que esdevindrà permanent, en la qual s’exhibeixen les portades i una petita ressenya de totes les obres premiades en el decurs dels darrers cinquanta anys (https://biblioguies.udl.cat/llibreagrari/). A la biblio-guia s’ha afegit una col·lecció virtual de cartells anunciadors, material gràfic i catàlegs de les anteriors edicions de Sant Miquel, fet que permet un interessant recorregut històric pel certamen lleidatà.

L’exposició dels llibres premiats es podrà visitar presencialment durant la celebració de Sant Miquel i, posteriorment, estarà a disposició de les persones interessades al hall del rectorat de la Universitat de Lleida, on romandrà  fins al seu trasllat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la UdL per a la seva exhibició amb motiu dels també cinquanta anys d’estudis superiors agraris.

Aquests actes commemoratius culminaran amb la celebració del seminari “100 anys d’Agricultura i Alimentació: de la revolució verda a les tecnologies de final del segle XXI”, que tindrà lloc el proper 19 d’octubre a la Llotja de Lleida.

  

Comentaris