La Pegatina, Andrea Motis, Balkan Paradise Orchestra, The Tyets i La Nau, Premis ARC 2022

Enguany, s'ha promogut de forma paral·lela als premis, la primera Jornada de Treball ProARC 2022 que ha esdevingut un punt de trobada entre els professionals i les empreses del sector amb els responsables tècnics i polítics de l'administració pública local i altres entitats com a possibles patrocinadors
El paer en cap Miquel Pueyo i el regidor, Ignasi Amor reben el Premi ARC ©Paeria
photo_camera El paer en cap Miquel Pueyo i el regidor, Ignasi Amor reben el Premi ARC ©Paeria

El Teatre de la Llotja va reunir aquest dimecres als agents del sector musical català que aixopluga l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya, en el marc de la gala de lliurament dels Premis ARC. Un acte que commemorava el vintè aniversari celebrant la gala, per primer cop fora de la jurisdicció barcelonina, un fet que el Paer en cap, Miquel Pueyo va agrair afirmant que “l’objectiu de posicionar la ciutat i la província com a referent cultural i com a motor de la indústria musical del país”. 

Els guanyadors dels Premis ARC 2022 en la gala lleidatana ©Territoriscat
Els guanyadors dels Premis ARC 2022 en la gala lleidatana ©Territoriscat

El jurat dels Premis ARC va considerar les Festes de Maig de Lleida com la millor programació de les festes majors de Catalunya del 2022, el guardó el va recollir el regidor de Joventut i Festes, Ignasi Amor, que va voler “estendre a tots els municipis que han fet festa major després de temps difícils i se les han apanyat per programar música en viu i en català”. 

La gala que va conduir l'artista lleidatà Ferran Aixalà, va comptar amb les actuacions de Macaco i els Ebri Knight, i també va donar l'oportunitat als músics emergents amb la figura de la barcelonina Julieta i els lleidatans Sexenni. Un certamen que va voler reivindicar la descentralització de la cultura i es va reclamar més suport a la indústria musical per part de les administracions.

Actuació en en els Premis ARC a Lleida ©LauraCortés
Actuació en en els Premis ARC a Lleida ©LauraCortés

La resta de guardons destacats van ser per La Pegatina, com a la millor gira de l’any, també per tres artistes més que, precisament, van actuar a la festa major de Lleida: les Balkan Paradise Orchestra (millor gira internacional) i The Tyets i La Fúmiga (grup revelació ex aequo). El guardó per a la gira de grup familiar va ser per a Reggae per Xics, i La Principal de la Bisbal va ser distingida com a millor orquestra.

Miquel Pueyo lliura els Premis ARC a Jardins de Pedralbes ©Territoriscat
Miquel Pueyo lliura els Premis ARC a Jardins de Pedralbes ©Territoriscat

Andrea Motis ha sigut la millor artista de jazz, clàssica o tradicional; Pelukass rebia el premi al millor grup de versions o tribut; Festival Jardins Pedralbes a la millor programació de festival o cicle de concerts; La Nau va dur a terme la millor programació d’espai musical segons el jurat de l'ARC; i Esteban Linés va ser considerada la millor periodista o programa musical.

Gala dels Premis ARC a la LLotja de Lleida ©LauraCortés
Gala dels Premis ARC a la LLotja de Lleida ©LauraCortés

Enguany, s'ha promogut de forma paral·lela als premis, la primera Jornada de Treball ProARC 2022 que ha esdevingut un punt de trobada entre els professionals i les empreses del sector amb els responsables tècnics i polítics de l'administració pública local i altres entitats com a possibles patrocinadors. La sessió ha servit perquè diferents ajuntaments hagin exposat les seves necessitats i el sector hagi presentat propostes amb la finalitat de potenciar la contractació artística a la demarcació de Lleida, generar activitat econòmica i oportunitats de negoci pels artistes, les empreses del sector i tota la seva cadena de valor.

Comentaris