Fira de Lleida clausura un cap de setmana clàssic que han visitat més de 5.000 persones

El director de Fira de Lleida, Oriol Oró ha destacat el paper de les fires, de la més gran a la més petita, com a motor dels diferents sectors econòmics del territori
El públic que visita  Lleidantic ©Jordi Gómez
photo_camera El públic que visita  Lleidantic ©Jordi Gómez

Fira de Lleida clausurava aquest diumenge un cap de setmana de certàmens amb temàtica clàssica, Lleidantic, Lleida Retro, i la Trobada del Disc, certàmens dedicats als sectors dels antiquaris i brocanters, als vehicles clàssics, i als vinils i CD de col·leccionisme. En el triple saló hi han participat  27 expositors procedents de les províncies de Barcelona, Lleida, Saragossa i València.

Lleidantic, Lleida Retro i Trobada del Disc han presentat aquest cap de setmana una oferta de més de 20.000 peces

El públic que visita  Lleidantic ©Jordi GómezEl director general de Fira de Lleida, Oriol Oró va manifestar que el certamen ha suposat un pas endavant en la normalització de l’activitat firal. Oró ha remarcat el paper de les fires, “de la més gran a la més petita”, com a motor dels diferents sectors econòmics del territori, i ha incidit en l’atractiu que té Lleidantic per a un espectre ampli de públic, “des dels fans del vinil, als amants dels cotxes clàssics i als aficionats a les antiguitats”.

Quan al material venut, cal apuntar que, més enllà dels col·leccionistes interessats en les antiguitats tradicionals, actualment hi ha una tendència a buscar “objectes potser no tan antics, però que ens recorden al món de la nostra infància, o que associem als nostres avis”, segons ha manifestat un expositor d’Igualada.  

Trobada del Club Vespa Lleida a Lleidantic ©FiraLleidaEl coordinador de la Trobada del Disc, Àngel Querol ha afirmat que aquesta ha estat la millor edició de la història del certamen. Querol ha refermat les bones previsions prèvies a la trobada i ha assegurat que “la gent tenia moltes ganes de venir a la fira, després de dos anys des de l’anterior edició, i a més s’ha confirmat el gran auge que està tenint el vinil, sobretot entre la gent jove”.

Per la seva banda, M. Jesús Freixa, tresorera del Club de Vehicles Històrics de Lleida, ha asseverat que “aquesta és l’edició en la qual hem registrat més visitants per dia, el que demostra l’interès del públic per la història, i més concretament pels vehicles que formen part de la nostra història”. El Club de Vehicles Històrics de Lleida ha exposat enguany 72 vehicles clàssics, entre cotxes, motos, camions, furgonetes, tractors i remolcs.     

Comentaris