04.12.2021 |

Fira de Lleida reuneix els certàmens Lleidantic, Lleida Retro i la Fira del Disc el 20 i 21 de novembre

El president del Club de Vehicles Històrics de Lleida, Antoni Pomès, ha explicat que el nou impost sobre les emissions de CO₂ ha permès a l'entitat tenir coneixement de vehicles clàssics i històrics d'interès en mans de particulars
Presentació de les fires Lleidantic, Lleida Retro i la Fira del Disc ©FiraLleida
Presentació de les fires Lleidantic, Lleida Retro i la Fira del Disc ©FiraLleida
Fira de Lleida reuneix els certàmens Lleidantic, Lleida Retro i la Fira del Disc el 20 i 21 de novembre

Fira de Lleida reunirà els dies 20 i 21 de novembre els certàmens Lleidantic (Saló d'antiquaris i brocanters de Lleida), Lleida Retro (Fira de vehicles clàssics) i la Trobada del Disc, tres convocatòries firals que ocuparan una superfície d'exposició de 3.500 m², i comptarà amb la presència de 27 expositors. Al llarg del cap de setmana el públic podrà veure en les parades ceràmiques, cristall i escultura, estris antics, joieria, llibres i arts gràfiques, pisa i porcellana anglesa, parament de cuina, mobles, numismàtica, orfebreria i argenteria, pintura, roba, marfil, discos, vehicles clàssics i antics, clubs i associacions, restauració de motos i restauració de mobles, entre altres.

En el marc de la mostra Lleida Retro, el Club Vespa de Lleida ha preparat per al diumenge al matí una trobada d'aquestes motos, davant del pavelló 3, una iniciativa que vol commemorar els setanta-cinc anys de la marca italiana. Un dels principals atractius d'aquest certamen serà la mostra que organitza el Club de Vehicles Històrics de Lleida, que reunirà una seixantena de vehicles. Enguany, s'hi podran veure models de la marca Triumph; diferents Renault 4L - en el 60è aniversari d'aquest model-, i vehicles lleidatans que durant deu anys van participar en el Ral·li clàssic de Montecarlo. També hi haurà una col·lecció de vehicles Peugeot, entre els quals un 5CV Cabriolet del 1924; un B12; un Fiat 501, o un C11, entre molts altres, a més d'algun camió i tractor antic.

Presentació de les fires Lleidantic, Lleida Retro i la Fira del Disc ©FiraLleidaPel que fa a l'àrea de Lleidantic, l'Associació Arts de Ponent ha preparat una exposició d'obres d'art. I la Trobada del Disc oferirà als visitants centenars de vinils i CD de diferents preus i estils. El públic podrà examinar-los i comprar-los, però també de vendre o intercanviar material musical de tota mena.

El president del Club de Vehicles Històrics de Lleida, Antoni Pomès, ha explicat que el nou impost sobre les emissions de CO₂ ha permès a l'entitat tenir coneixement de vehicles clàssics i històrics d'interès en mans de particulars dels quals no tenien coneixement, alguns dels quals s'exposaran a Lleida Retro per primer cop

El taller Restaura la Moto de Lleida, estarà present en el certamen amb una dotzena de motos clàssiques, els dos primers models de Vespa, la 125 'Faro baix' i la 125 'Faro alt', així com una Vespa 150 S. També exposarà una Bultaco Tralla 101, el primer model d'aquesta marca; una Derbi Antorcha 49, una Ossa 160 T, una Bultaco Matador MK3 o una Bultaco Saturno. Aquest taller és propietat de Rafael Roig, l'únic artesà de Catalunya que restaura motos clàssiques, reconegut oficialment. 

Les entrades al triple certamen firal costen 3 euros i es poden adquirir per internet al web de Fira de Lleida i també es podran comprar durant els dies de fira a l'entrada del recinte. Els menors de 12 anys tenen l'entrada gratuïta. L'horari del certamen és de 10.30 a 14.00 h i de 16.00 a 20.30 h.

Fira de Lleida reuneix els certàmens Lleidantic, Lleida Retro i la Fira del Disc el 20 i 21 de novembre
comentaris