La Fira de Sant Miquel constata el paper de plataforma econòmica

La Fira de sant Miquel de Lleida clausura la 67a edició amb una xifra de 100.000 visitants, i amb la satisfacció de mantenir fidel el públic professional, la qual cosa ha fet possible mantenir com el volum de transaccions semblant a edicions anteriors
Mostra d'un dron per aplicar fitosanitaris als conreus @AnnaBerga
photo_camera Mostra d'un dron per aplicar fitosanitaris als conreus @AnnaBerga

Fira de Lleida clausurava aquest diumenge la 67a edició de la Fira de Sant Miquel, i la 36a del saló Eurofruit amb un balanç "molt positiu" tot i la davallada de públic, segons va explicar el director de Fira de Lleida, Oriol Oró. La represa amb el format presencial del certamen ha estat "tot un èxit" perquè s'ha pogut celebrar de nou al recinte dels Camps Elisis, ha afegit Oró.

La fira ha rebut el suport del sector, ja que ha assolit el 100% d'ocupació amb un total de 290 expositors, i també s'ha mostrat satisfet amb la resposta dels visitants, tot i la davallada de visitants fins als 100.000

Visitants mirant maquinària agrícola a la Fira de Sant Miquel de Lleida @AnnaBergaTot i això, el director de l'ens firal va afirmar que el públic professional ha apostat pel certamen "de forma massiva", i això ha fet que, tot i haver-hi menys visitants, el nombre de transaccions s'hagi mantingut similar al d'edicions anteriors. En canvi, la resposta del públic genèric "també ha estat massiva tot i que el context de pandèmia ha fet que hi hagi una certa davallada", sobretot en aquelles franges d'edat més avançades. "El factor clau que és generar negoci es manté com en edicions anteriors i podem dir que això és un èxit venint d'on venim", va afegir.

Pla obert d'un estand ubicat en un dels pavellons firals de la 67a Fira de Sant Miquel de Lleida, el 30 de setembre de 2021. (Horitzontal)Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha explicat que la ciutadania "necessitava" una fira com la de Sant Miquel després del canvi a tots els nivells que ha suposat la irrupció del coronavirus. En aquest sentit, ha indicat que el certamen també té una "dimensió psicològica que ens marca l'inici d'un camí que no ens torna al 2019 sinó més endavant i que ens retorna la confiança".

Espai Aliments del Territori de la Diputació de Lleida @JosepAPérezLa cloenda de la fira va anar a càrrec del director general de Polítiques Palanca per al Compliment de l'Agenda 2030 del govern estatal, Gabriel Castañares. En la seva intervenció, ha destacat la rellevància del sector agrícola i ramader pel seu "paper essencial i imprescindible durant la pandèmia", i ha indicat que a Ponent el sector "destaca per la seva excel·lència". També ha defensat la llei de la cadena alimentària com un pas "molt important perquè protegeix als productors agrícoles amb mesures com la de la prohibició de la venda a pèrdues o el registre de contractes que seran obligatòries per garantir la traçabilitat de les relacions comercials dels productes alimentaris”.

Comentaris