24.10.2021 |
Territoris.cat

La Fira de Sant Miquel i Eurofruit assoleixen el 88% d'ocupació a dos mesos de la celebració

Lleida acollirà els dos salons del 30 de setembre al 3 d'octubre, amb voluntat de recuperar la presencialitat

Anna Berga
Pla general de visitants i maquinària a la Fira de Sant Miquel de Lleida, el 28 de setembre de 2019. (Horitzontal)
 Foto en Alta
Visitants i maquinària a la Fira de Sant Miquel de Lleida, el 28 de setembre de 2019 - Anna Berga
La Fira de Sant Miquel i Eurofruit assoleixen el 88% d'ocupació a dos mesos de la celebració

La Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit han assolit ja el 88% d'ocupació de la superfície bruta d'exposició total (64.000 metres quadrats), quan encara falten dos mesos per a la seva celebració. La 67a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 36a edició d'Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola) tindran lloc del 30 de setembre al 3 d'octubre a les instal·lacions de Fira de Lleida. El director de Fira de Lleida, Oriol Oró, considera que el ritme de contractació és "correcte", tenint en compte les circumstàncies, i confia en poder celebrar "una bona fira de caràcter presencial, sempre que les directrius sanitàries vigents en aquelles dates ho permetin".

Oró recorda que Sant Miquel i Eurofruit constitueixen una important plataforma de suport al món agrari, "especialment en aquests moments de pandèmia", i que Fira de Lleida "està fent un gran esforç per garantir la celebració d'una fira atractiva, completa i segura".

En aquest sentit, recorda que el certamen comptarà amb una solució pionera d'Intel·ligència Artificial implementada per Fira de Lleida per assegurar la seguretat sanitària d'expositors i visitants.

Es tracta d'un sistema de videocàmeres que controlarà la gent que entra i surt del recinte firal i avisarà automàticament i en temps real quan no es compleixin els protocols d'aforament, distància social o ús de mascareta, amb la qual cosa el personal de seguretat podrà actuar per esmenar la situació

Sant Miquel i Eurofruit exhibiran una àmplia exposició centrada en la maquinària agrícola, l'agricultura de precisió, els equips i els serveis per a l'agricultura i la ramaderia, els productes agroalimentaris de proximitat, l'automoció, els serveis financers i les assegurances.

Els certàmens acolliran un gran nombre d'expositors de l'estat espanyol i d'altres països europeus, segons les previsions de Fira de Lleida, amb un programa d'activitats paral·leles que inclourà jornades tècniques, conferències, presentacions, demostracions de drons en l'àmbit de l'agricultura de precisió i reunions professionals, entre altres.

Igualment, els dos certàmens firals seran el marc de la celebració de la 50a edició del Premi del Llibre Agrari, dotat amb 3.000 euros, i la 6a edició del Premi de l'Article Tècnic Agrari, dotat amb 1.000 euros.

La Fira de Sant Miquel i Eurofruit assoleixen el 88% d'ocupació a dos mesos de la celebració
comentaris