Montse Mínguez: “El Govern de l’Estat compleix amb les inversions a les Terres de Lleida”

La diputada al Congrés, Montse Mínguez, i la senadora Lorena González, han fet avui balanç pel que de l’acció del Govern d’Espanya en els darrers 4 anys
Montse Mínguez i Lorena González ©PSC
photo_camera Montse Mínguez i Lorena González ©PSC
Montse Mínguez i Lorena González ©PSC
Montse Mínguez i Lorena González ©PSC

La diputada del PSC per les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Montse Mínguez, ha afirmat avui que “el Govern de l’Estat compleix amb Catalunya i també ho fa amb les inversions a les terres de Lleida”. Mínguez ha posat en valor que “el pressupost en infraestructures de l’Estat, contemplades als Pressupostos Generals de 2021, és de quasi 77 milions d’euros. D’aquests, quasi 39 corresponen a Adif, més de 7 milions Renfe, 825.000 euros a la SEPI i 650.000 a la CHE. I, al MITMA es contemplen més de 28 milions d’euros, dels que l’Estat ha executat el 86%”. Mínguez ha detallat que “aquestes inversions corresponen als estudis informatius executats de carreteres com la N-230 al Túnel de Vielha, la connexió de l’A-27 amb l’AP-2, la variant de la Pobla de Segur o la duplicació de la calçada entre Lleida i Borges Blanques, entre altres. Així mateix també ja està licitada l’obra, per 6 milions d’euros , dels accessos a la AP-2 de les Garrigues i Segrià o s’està executant actuacions de conservació i explotació per valor de 26.374.000 euros”.

Comparativa dades ocupació demarcació Lleida ©PSC
Comparativa dades ocupació demarcació Lleida ©PSC

Entre els pressupost de 2021 i el de 2022, la diputada socialista ha posat de relleu que “la realitat és que, en dos anys, el govern de l’Estat ha previst invertir 150 milions al nostre territori”. Davant d’això, ha dit, “posem en dubte, o en quarantena, algunes declaracions de consellers sobre la desinversió de l’Estat a Lleida, quan la Generalitat és l’administració que menys inverteix aquí en infraestructures”. A més, ha demanat que “alguns consellers i conselleres haurien de ser una mica més prudents amb les comparatives, ja que Catalunya és la Comunitat Autònoma que més inversió executada ha rebut entre 2018 i 2021. A més, si mirem l’obra executada pel govern de la Generalitat entre 2015 a 2021, és del 49%, i l’obra executada pel govern d’Espanya és el mateix, també del 49%”.

Resum inversions Estat a Lleida ©PSC
Resum inversions Estat a Lleida ©PSC

Per la seva banda, la senadora del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Lorena González, ha posat en valor que “aquests quatre anys de govern de Pedro Sánchez són també els dels avenços en feminisme, ecologia i major justícia social. Tot plegat, superant un període molt difícil, com ha estat la pandèmia del Covid-19 i les conseqüències de la guerra a Ucraïna”. González ha afegit que “hem aprovat 140 iniciatives legislatives, entre elles una reforma laboral que ha deixat palès ser una eina clau per la transformació del paradigma laboral del país”.

Fent referència a les darreres dades d’ocupació i atur, la senadora socialista ha posat de relleu que “les darreres dades al nostre territori mostren que tenim més ciutadans i ciutadanes afiliades a la Seguretat Social, menys persones a l’atur i un percentatge més alt en contractes indefinits”. Així mateix, ha dit, “el govern ha entomat fins a tres vegades la pujada del Salari Mínim Interprofessional i ha augmentat també la Pensió mitja de jubilació. Un govern, doncs que demostra que governa per transformar”.

Comentaris