Aromes de Can Rosselló mostra alternatives a la producció tradicional de l'Horta de Lleida

La floració de l'espígol representa una aposta de futur, doncs l'espígol, per la seva bellesa, el seu aroma i les seves propietats fisiològiques, ofereix un gran ventall d´oportunitats i experiències
Floració de la Lavanda 2022 a Cal Rosselló ©CalRosselló (3)
photo_camera Floració de la Lavanda 2022 a Cal Rosselló ©CalRosselló

Aromes de Can Roselló, ha mostrat un cop més la diversitat que pot aportar l'Horta de Lleida, per cinquè any consecutiu l'empresa familiar ha organitzat el cicle d'activitat al voltant de la floració de la planta de lavanda -espígol-. La família Rosselló fa vuit anys que va reconvertir el conreu tradicional de l'horta en el cultiu de l'espígol, un arbust que han convertit en element d'atracció comercial i turístic.

Floració de la Lavanda 2022 a Cal Rosselló ©CalRosselló
Floració de la Lavanda 2022 a Cal Rosselló ©CalRosselló

Aquest dissabte Can Rosselló va inaugurar una nova temporada en el decurs d'un acte amb una trentena de convidats que van poder gaudir de la instal·lació artística de la companyia La Màxima i tastar el nou gelat de lavanda. La responsable de l'empresa, Mònica Rosselló va destacar que La Màxima és un col·lectiu artístic integrat per persones amb discapacitat, que van produir la performance poètica i visual, expressament per l'ocasió. 

Els actors i actrius de La Màxima representen els aromes que sorgeixen de l'espígol en les finques de Can Rosselló, i es dispersen entre el públic, acompanyats de poemes que fan referència a lavanda

Mònica Rosselló
Mònica Rosselló

Amb aquesta iniciativa la família Rosselló ha volgut constatar el vessant social que incorpora el programa d'enguany de cicle la Floració de la lavanda, amb una dotzena d'activitats, entre la que destaca el gran sopar solidari “Nit de lavanda. Gastronomia sensorial”. Mònica Rosselló va explicar que part dels beneficis i els donatius que s'esperen aconseguir amb les diferents accions programades a la vesprada gastronòmica del dia 9 de juny, es destinaran a la Fundació Josep Carreras, que financia la recerca de remeis  contra la leucèmia i la millora la qualitat de vida de les persones que pateixen la malaltia. 

La Nit de lavanda. Gastronomia sensorial tindrà com a protagonistes als xefs lleidatans Mateu Blanch, Xixo Castaño, David Molina i Iván Pascual, que elaboraran un menú amb base de productes de l'hota lleidatana i els aromes de l'espígol. Una proposta gastronòmica que se servirà en les finques de Can Rosselló, marinada amb sis vins seleccionats pel sommelier Toni Lara.

Floració de la Lavanda 2022 a Cal Rosselló ©CalRosselló (1)
Floració de la Lavanda 2022 a Cal Rosselló ©CalRosselló (1)

El sopar estarà conduït per  l’exjugador de bàsquet Sergi Grimau qui també s'encarregarà d'animar el sorteig de dues peces dels artistes lleidatans Antoni Uceda i Carles Sullà - que el realitzarà en directe durant l'acte-, també es podrà optar a una nit d’hotel per a dues persones i diversos lots de productes de lavanda. Els diners aconseguits en el sorteig es destinaran a la Fundació Josep Carreras. Les accions de responsabilitat social de la família Rosselló es completen amb la col·laboració amb les entitats Shalom i d’Ilersis, que gestionaran el servei de bar durant el cicle a Floració de la lavanda.

Can Rosselló, un projecte de futur

Floració de la Lavanda 2022 a Cal Rosselló ©CalRosselló
Floració de la Lavanda 2022 a Cal Rosselló ©CalRosselló

Mònica Rosselló va explicar que des de l’inici del projecte, ara fa vuit anys, “vam creure fermament que aquest seria una aposta de futur, ja que l'espígol, per la seva bellesa, el seu aroma i les seves propietats fisiològiques, ofereix un gran ventall d'oportunitats i experiències”, i ha incidit en el potencial turístic del cultiu, pel fet que “gent d’arreu del país venen expressament a fotografiar-se al camp durant aquest mes, el mes de floració, i amb la Seu Vella al fons, tenim un marc incomparable per organitzar escapades turístiques en família”.

Aromes de Can Rosselló és una empresa familiar, ubicada a l’Horta de Lleida, en les partides de Sot de Fontanet i Copa d’Or, dedicada al conreu de lavanda, pionera en el cultiu d’aquesta planta al territori. Els seus camps reben visitants d’arreu de Catalunya, Andorra, sud de França i d’altres països. 

Programa 2022 de la Floració de lavanda  

El programa d'actes arrencava el 4 de juny amb el taller de fotografia a les finques de Can Rosselló, que va impartir Jorge Lázaro. Continuaran els dies 11 i 12 amb una sessió de treball de pintura a càrrec de Rosa Laveda, artista al capdavant del taller La Boheme by Laveda. El mateix dissabte 11, també tindrà lloc, a les 21.00 hores, una sessió cinematogràfica en la qual es podrà visionar la pel·lícula 'La Maleta de l'Horta', curtmetratge educatiu que rememora com es va viure la Guerra Civil a l'Horta lleidatana.

Totes aquestes activitats organitzades des d'Aromes de Can Rosselló destinen 2 euros de cada inscripció a la Fundació Josep Carreras a favor de la lluita contra la leucèmia

El dijous 16 i el divendres 17 de juny serà el torn del taller de cuina a càrrec d'Antonieta Barahona, de Clínica de Nutrició, i Alexa Trilla, d'Archicookture. I tancarà el cicle, Paqui Ibáñez - Floridia-, que conduirà un taller de confecció d'un herbari creatiu el diumenge 19 de juny. L'activitat d'Ibáñez permetrà conèixer als assistents el premsatge botànic i crear amb les seves mans una composició que es podran endur a casa.

  

comentaris