27 d'abril

La proclamació de la II República a Lleida, protagonista d'una conferència

'Tres dies d'abril: la proclamació de la II República a Lleida' anirà a càrrec del Dr. Jaume Barrull

Cartell de l'exposició 'Tres dies d’abril'
photo_camera Cartell de l'exposició 'Tres dies d’abril'

El proper dimecres 27 d'abril, tindrà lloc a Lleida' una nova conferència al voltant de la memòria història.

Es tracta de 'Tres dies d'abril: la proclamació de la II República a Lleida, que es farà el dimecres 27 d'abril a la sala Jaume Magre a les 19:00 hores

Les eleccions municipals d'abril de 1931 van comportar un sotrac en el panorama polític del país. Els resultats van comportar un plebiscit contra la monarquia que va donar pas a la proclamació de la II República. Aquells dies d'abril potser són les jornades més lluminoses de la nostra història contemporània.

En aquesta xerrada es farà memòria de com es van viure a Lleida aquelles jornades, dels seus protagonistes, dels esdeveniments que van portar a aquell sobtat canvi de règim i de les seves primeres passes. 

El reconegut professor d'Història Contemporània, Jaume Barrull Pelegrí, serà l'encarregat d'aquest recorregut. Barrull ha publicat diferents llibres d'història de Lleida, principalment sobre el període republicà i sobre la Guerra Civil, com ara 'Les comarques de Lleida durant la Segona República' o 'Violència popular i justícia revolucionària'; ha col·laborat en obres col·lectives, com 'Història Gràfica de Lleida', 'Història de Lleida' o 'Arrels'; i, el 2014, va coordinar el llibre 'L'obra de la Mancomunitat de Catalunya a les terres de Lleida (1914-1923)'.

Comentaris