04.12.2022 |

Joan Viñas rep la Medalla de la Ciutat de Lleida

En el marc del lliurament de les 'Distincions 2022' de la Paeria de Lleida, que distingeix a les persones i entitats que aporten valors intangibles a la societat

Acte de lliurament de les 'Distincions 2022' de Lleida. Fotografia: Mario Gascón.
Acte de lliurament de les 'Distincions 2022' de Lleida. Fotografia: Mario Gascón.
Joan Viñas rep la Medalla de la Ciutat de Lleida

La Paeria de Lleida ha lliurat les Distincions 2022 a 16 persones i entitats i institucions ciutadanes en un acte al Saló de Sessions.

En referir-se a cadascun dels homenatjats, l'alcalde, Miquel Pueyo, ha començat pel doctor Joan Viñas, distingit amb la Medalla de la Ciutat. "Ens trobem davant una persona que té un vessant professional reconegut, vinculat a la ciència i un vessant humanista i solidari que constitueix una referència de vida i de compromís", ha dit.

El doctor Viñas ha explicat que malgrat no ser nascut a Lleida, "aquesta és la ciutat que estimo i considero com a meva". Raonament que, des d'un inici, el va dur a inserir-se en les estructures socials de la ciutat i a comprometre's en la millora de la sanitat on havia arribat per a treballar de cirurgià.

Un compromís que el va dur a actuar per la defensa d'una bona sanitat pública; a cofundar l'Associació Anti-Sida, perquè els afectats tinguessin una bona atenció sociosanitària; a involucrar-se en l'obtenció i millora de la qualitat dels estudis universitaris a Lleida, en especial els de medicina com a professor, director de departament i, darrerament, com a rector. Compromisos que des de la màxima representació de la UdL va mantenir per a potenciar la institució i aconseguir que Lleida passés a ser una ciutat universitària i indret d'investigadors de prestigi i reconeixement internacional amb el Parc Científic de Gardeny.

Joan Viñas ha dit que ell ha intentat "posar el seu gra de sorra en fer de Lleida una ciutat humana i acollidora".

"Cada any arriben moltes persones temporeres a buscar feina al camp i la ciutat està compromesa a donar-los-hi l'acolliment, mancant encara molt per assolir-ho de la manera que es mereixen. Sense ells i elles, la major part de la fruita es quedaria als arbres", ha apuntat Viñas.

Tot seguit, s'ha concedit la medala al Mèrit Esportiu a Ai Tsunoda, Eva Ledesma i Núria Codina,  referents en les seves disciplines esportives i un exemple per a infants i joves en l'esport femení

Sense abandonar l'esport, però en la categoria de plaques, li ha estat concedida una al Club Twirling Magraners com a exemple d'esport de proximitat i impulsor dels seus valors.

La Lleida solidària, cultural i educadora també ha tingut el seu protagonisme en el lliurament de plaques. L'Àrea de la Dona de Cappont; l'Associació de Dones Intervingudes de Mama (ADIMA) i l'Associació Minerva Dona han rebut la placa a la solidaritat perquè aquestes entitats que treballen amb dedicació i de manera desinteressada pel benestar i creixement d'altres dones, dormen part de l'engranatge que configuren aquest caràcter de ciutat solidària.

En l'àmbit educatiu, les escoles Pràctiques I, Joan XXIII, Alba i Magraners i el Centre de Formació d'Adults Victorina Vila han rebut la placa al mèrit educatiu o pedagògic, perquè formen part de la xarxa d'escoles, instituts i centres que han desenvolupat una tasca essencial educant i ensenyant diverses generacions de joves i adults, que han fet que Lleida sigui considerada com a Ciutat Educadora.

En el pla cultural i artístic, s'ha reconegut a l'Associació de la Festa de Moros i Cristians i els Castellers

Joan Viñas rep la Medalla de la Ciutat de Lleida
comentaris