L'Ajuntament de Lleida descarta revisar d'ofici el pla urbanístic de Torre Salses

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat no elaborarà l'informe facultatiu sol·licitat per la Paeria
Hermínia Sirvent / Ajuntament de Lleida
Imatge d'arxiu de la zona del SUR 42 (Torre Salses), entre els barris de la Bordeta i Magraners de Lleida, amb la Seu Vella al fons. (Horitzontal)
photo_camera Imatge d'arxiu de la zona del SUR 42 (Torre Salses), entre els barris de la Bordeta i Magraners de Lleida, amb la Seu Vella al fons - Foto: Hermínia Sirvent / Ajuntament de Lleida

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat no elaborarà l'informe facultatiu que va demanar l'Ajuntament de Lleida sobre Torre Salses l'agost passat. L'objectiu era valorar, amb caràcter previ a iniciar un eventual expedient de revisió d'ofici, la possible nul·litat de l'acord d'aprovació definitiva de la Modificació puntual del Pla parcial urbanístic del SUR-42-Torre Salses, promogut per Eurofund Parc Lleida, societat que promou un parc comercial i d'oci a la zona. Amb aquesta resolució, acaba el recorregut oficial per emprendre l'expedient de revisió d'ofici, atès que tal com consta en els informes tècnics municipals elaborats des de la regidoria d'Urbanisme i secretaria general de la Paeria, no correspon incoar la revisió d'ofici.

La subdirecció general d'Assistència Jurídica i d'Innovació a l'Administració Local ha conclòs que estima improcedent adreçar la documentació de la consulta plantejada per la Paeria a la Comissió Jurídica Assessora perquè no reuneix els requisits d’admissibilitat.

En concret, detalla que "no poden ser objecte de consulta les qüestions relatives a assumptes propis d'expedients sobre els quals correspon dictaminar a la Comissió, ja sigui de manera preceptiva o potestativa", essent, en aquest cas, preceptiva per als expedients de revisió d'ofici.

Aquest era l'últim pas emprès per l'Ajuntament de Lleida arran de l'informe jurídic presentat al juny per part del grup municipal del Comú de Lleida que demanava la revisió d'ofici d'aquest expedient i, després, d'un recurs de reposició contra els acords de la Junta de govern local del 14 de juliol relatius a aquest tràmit urbanístic


Abans de demanar dictamen a la Comissió Jurídica Assessora, els serveis tècnics de la regidoria d'Urbanisme i el secretari general de la Paeria van determinar que no procedia aquesta revisió, mentre que tant l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental (OTAA) com la Comissió Territorial d'Urbanisme de Lleida van concloure, a petició també de l'Ajuntament, que la tramitació d'aquest expedient s'ha efectuat correctament, tot i que no els correspon valorar la procedència de la seva revisió d'ofici. Malgrat això, per un criteri de prudència, el govern municipal va decidir demanar aquest dictamen previ a la Comissió Jurídica Assessora.

El govern municipal d'ERC i JxCat reitera que el seu model comercial no és el de Torre Salses i remarca que es limitarà a complir el que diu la llei en la seva tramitació, sense anar més enllà ni comprometre pressupost públic per al desenvolupament del projecte comercial i d'oci que promou Eurofund a Torre Salses

Comentaris